Sergej Trifunović i Ante Tomić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumac Sergej Trifunović odgovorio je na svom Instagram profilu splitskom piscu Ante Tomiću, na njegov članak "Sve je ovo Sergej zaslužio" koji je objavljen na sajtu "Velike priče".

„Zamolio bih velikog publicistu, pisca, kolumnistu, te moralnu vertikalu iz Imotskog, koja me je više puta u ovom jezivom tekstu nazvala prijateljem, da ne naziva prijateljem nekog koga je video svega desetak puta u životu. Poslednji put baš kod @vinkoradovani u konobi kad me je pitao što smo se mi Srbi digli protiv Turaka, kad su oni došli da nas civilizuju. Potom je krenuo sa minimiziranjem žrtava u Jasenovcu i tu sam se podigao od stola“, počinje Sergej Trifunović svoj odgovor Anti Tomiću na svom Instagram profilu.

Prijatelji se, kad čujete da im se desila kakva nelagoda-zovu telefonom da ih pitaš jesu li dobro i u krajnjem slučaju, pogotovo ako kaniš pisati o tome šta se zaboga dogodilo, dodaje glumac.

„Prijateljima ne izmišljaš kolumnu prepunu tovarnih neistina, proizvoljnih paušalnih procena o njegovoj ličnosti, te na kraju gluposti. A ako ti pomenuti nije prijatelj kao što tvrdiš – a nije, ako te zanima novinarski, onda lepo okreneš našeg zajedničkog poznanika (koga si pozvao samo da ga pitaš jesam li izašao, ne i šta se dogodilo) i dobiješ informacije koje portali i komentatori na njima nemaju“, dodaje Sergej Trifunović.

PROČITAJTE JOŠ:

On najavljuje i da „cela priča ide kod Ladislava Tomičića u podcast u ponedeljak, kome sam zahvalan što je dojahao iz Solita da snimi i ovu verziju priče.“

„Ante, stetson na čelo, nastavi pisati i suditi o svemu što ne znaš, triba zaradit, ja to razumin. Zašto ne i na nekom koga nazivaš “prijateljem.” Samo te molim, ako se desi da se sretnemo sledeći, jedanaesti put, poštedi me kao svog “prijatelja”, bilo kakve komunikacije. Bavi se govnima na splitskoj rivi, to ti dobro ide, kompatibilnost 100%. Evo, ovo sam uspeo sam da smislim, niko mi nije napisao. P. S. Interesantno kako ovom slučaju raspravljaju Ante i Draža. Suitable comic shit“, zaključuje u svom obraćanju splitskom piscu Sergej Trifunović.

Podsetimo, Ante Tomić je napisao članak posvećen incidentima u Splitu u kojima je učestvovao beogradski glumac sa svojim psom. Tomić ga nije štedeo u svom tekstu na sajtu „Velike priče“.

„Glumci obično vole da ih se gleda, da su u centru pozornosti, da im narod plješće, smije se i plače s njima, a između desetaka njih s kojima sam se družio i radio u kazalištu i na filmu, nikad i nigdje kao kod Trifunovića, vjeruj mi, Dražo, ja to nisam vidio tako snažno, tako divlje. On ima takvu glad za publikom, takvu nezasitnu želju da bude opažen, a istodobno je tako ushićen samim sobom i svojom nadahnutom interpretacijom, da i u svojim najintimnijim časovima, dok u kupaonici pred ogledalom pere zube, misli – majku mu, zašto ovo nitko ne gleda? Nema šanse da bi taj i takav Sergej Trifunović sa psom otišao na kupanje na nekakvo usamljeno i zabačeno mjesto. Ne, on je jednostavno morao doći na Kaštelet, među mnoštvo, premda je plaža za pse samo pola kilometra dalje na Kašunima. Srce ga je vuklo u gužvu“, napisao je Tomić između ostalog u tekstu „Sve je to Sergej zaslužio“.

Bonus video: Vudi Alen u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare