Ana Ćurčin sa bendom uživo u Domu omladine 28. maja

Kultura 16. maj. 202116:12
Podeli:
Ana Ćurčin, Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs
Ana Ćurčin, Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Kantautorka Ana Ćurčin nastupiće sa svojim bendom "The Changes" u punom sastavu 28. maja od 19 sati u Velikoj sali Doma omladine Beograda, najavljeno je iz DOB.

Ana Ćurčin prethodno je imala zakazan koncert u novembru prošle godine na istom mestu, ali on nije održan zbog mera protiv širenja pandemije. Ulaznice iz novembra važiće i za ovaj koncert, s tim što je i sada u prodaju pušten određeni broj karata.

Koncert će, kako najavljuju organizatori, biti prilika da publika premijerno čuje neke od pesama nastalih u međuvremenu, kao i neke stare u novim aranžmanima. Prvi koncert u velikoj sali Doma omladine nakon što su svirke bile onemogućene merama protiv širenja koronavirusa održaće upravo Ana Ćurčin sa bendom, što je još jedna je potvda „posebne veze“ kantautorke i ove ustanove kulture.

Ana je od početka karijere vezana za Dom omladine i u njemu se desilo mnogo toga „prvog“ u njenom scenskom putu, navode organizatori, podsećajući da je tu imala prvi veći solo koncert sa svojim bendom, da je često nastupala u tom prostoru na različitim festivalima u saradnji sa drugim kolegama (najčešće je delila binu sa sastavom Stray Dogg), a da je tu sa bendom snimila i živi album „Differences Live“ (2019). Prethodni put Ana Ćurčin nastupala je u Domu omladine u oktobru te godine, u okviru festivala „Indirekt“.

Kao specijalna gošća benda „Ana & The Changes“ na prvom njihovom koncertu posle pauze od godinu i po najavljena je flautistkinja Milena Jurančić, diplomac Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i muzičkog koledža u Berkliju.

Ana Ćurčin će, kako je najavljeno, tokom maja objaviti i novi singl, a za njom su do sada, pored živog albuma iz 2019. i dva studijska izdanja: „Sketches of Belonging“ (2016) i „Differences“ (2019), kao i kompilacija primenjene muzike „Scene“ (2020).

Bonus video: 

Komentari

Vaš komentar