Ana Ćurčin, Foto: Bojana Janjić

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin predstavila je svoj prvi živi album, "Differences Live", snimljen 4. oktobra 2019. na koncertu Ana & The Changes u Domu omladine Beograda, najavljujući ujedno i novo izdanje sa primenjenom muzikom do kraja godine.

„Differences Live“ sastavljen je od šest pesama iz svih perioda muzičke karijere Ane Ćurčin, od pesama sa prvog solo albuma „Sketches of Belonging“ („Unknown“, „Princess“ i „Communicate“), preko hitova sa „Differences“ (naslovna i „Took Care of You“), a prvi put objavljena je i furiozna „Abandoned“ koja se često menjala tokom godina i koja je sada dobila svoj definitivni oblik, saopšteno je iz „Pop depresije“, etikete koja je stala iza ovog albuma.

Album se može čuti na Bendkempu, na stranicama benda i „Pop depresije“, kao i na drugim digitalnim plaftormama.

Ana Ćurčin Foto: Danilo Mijatović

– Kada smo objavili „Differences“ prošle godine, nisam mogla ni da zamislim da će naredna, 2020. godina biti toliko drugačija u odnosu na prethodne. Svirali smo koncert u Domu omladine 4. oktobra nadajući se da će to biti jedan od mnogih na kojima ćemo svirati nove pesme. Međutim, pandemija je sve preokrenula i umesto godine koncerata po regionu okrenuli smo se introspekciji i kreativnosti, ali svi strpljivo čekamo trenutak da ponovo zasviramo zajedno sa publikom bilo gde – kaže Ana Ćurčin.

Ana Ćurčin se tokom meseci izolacije zbog pandemije oglašavala svirkama iz svog doma, a usledio je i živi album.

– „Differences live“ je naš podsetnik na to da postoje relativno normalna vremena, a na neki način je i naš oslonac, podrška ali i poklon publici da se zajedno podržimo i strpimo dok stvari ne krenu na bolje. Mi smo na tom koncertu zaista uživali i ovim pesmama hoćemo publiku ali i sebe da vratimo u te trenutke i koncertne sale, podelimo trenutke radosti i energije koju donosi koncert kao živa scenska umetnost koja postoji upravo zbog razmene emocije, energije, ljubavi i svega što nas spaja, pa i deli… – priča Ana Ćurčin.

Album je snimljen na koncertu u Domu omladine 4. oktobra prošle godine Foto: Bojana Janjić

 

Grupa Ana & The Changes je na koncertu u sali „Amerikana“ Doma omladine svirala u proširenom sastavu. Uz Anu (glas i gitara), Gorana Antovića (klavijature), Marka Cvetkovića (bas) i Marka Beninija (bubanj), nastupili su i Miloš Šikman (perkusije), a Ivana Vukmirović i Nataša Filipović pevale su prateće vokale. Koncert je snimio Dejan Vučković, koji je na promociji bio dizajner zvuka, a miks i master delo je Goge Antovića.

Ana Ćurčin je objavila dva studijska albuma: „Sketches Of Belonging“ (2016) i „Differences“ (2019, kao Ana & The Changes), kao i kolekciju demo snimaka „Sketches of Belonging (solo & acoustic)“ (2015). Posle „Differences Live“, do kraja godine objaviće i album sa primenjenom muzikom pod nazivom „Scene“, dodaju u „Pop depresiji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar