Podeli
5g
Foto:AP Photo/Andy Wong

Kina planira da izgradi 30 "potpuno povezanih" 5G fabrika u 10 ključnih industrijskih sektora do 2023. godine kako bi ubrzala razvoj industrijskog interneta kroz njegove integracije s 5G tehnologijom, saopštilo je kinesko Ministarstvo za industriju i informatičku tehnologiju.

Biće izgrađeno tri do pet industrijskih internetskih platformi od međunarodnog uticaja, kao i jedan centar velikih podataka za industrijski internet do 2023. godine, navodi se u akcionom planu za razvoj industrijskog interneta za naredne tri godine, koji je predstavilo MIIT.

Pročitajte još:

U akcionom planu je naglašeno da će naredne tri godine (2021-2023) biti period brzog rasta kineskog industrijskog interneta.

U tom razdoblju će prevladati novi formati poslovanja, poput inteligentne proizvodnje, saradnja i personalizovane usluge zasnovane na mreži, navodi se u planu, prenosi Kineski radio internacional (CRI).

Industrijski internet, koji je poznat i kao internet stvari za industriju (IoT), odnosi se na širu primenu naprednih tehnologija kao što su bežične mreže nove generacije, veliki podaci i veštačka inteligencija i internet stvari.

Podaci MIIT-a pokazuju da je Kina već razradila više od 70 lokalnih industrijskih internetskih platformi, povezujući oko 60 miliona kompleta industrijske opreme i više od 400 hiljada industrijskih kompanija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar