Zaboravite na bitkoin, budućnost ležu u etereumu

IT 21. jan. 202116:45 > 13:28
Podeli:
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustratio

Zaboravite bitkoin, etereum -druga najveća kriptovaluta na tržištu - je nedavno zabeležio rast na tržištu i postavio novi rekord.

Naime, etereum je dostigao vrednost od 1.439,33 dolara, čime je za nešto manje od osam dolara oborio rekord postavljen pre tri godine. Iako kaska za bitkoinom kada je u pitanju vrednost, on je svoju premašio pogidavši se za 92%, dok je bitkoin imao rast u ovoj godini od svega 27%.

Kako ističe Dejvid Grider, strateg firme FGA, ova kriptovaluta može da dostigne rekordnu vrednost od 10.500 dolara. Razlog za tako nešto je to što je etereum napredovao u pravljenju mreže koja omogućava slične transakcije kao što to ima Mastercard ili Visa.

„Eter je najbolji odnos rizik/nagrada u kriptovalutama“ – napisao je on u svom blogu, dodavši da blokčejn računarstvo može biti budućnost klaud usluga.

Decentralizovane finansije (DeFi) se za sada smatraju kao najboljom upotrebom etereum kriptovaluta. Takva tržišta omogućavaju automatsko slanje, menjanje i pozajmljivanje bez dozvole, svakom ko poseduje internet konekciju. To tržište je premašilo vrednost od 22 milijarde dolara u ukupnoj zaključanoj vrednosti (TVL), jedinici koja je slična imovini pod upravljanjem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar