Suzuki: Novi krosover Across pred vratima

Auto 26. okt. 202013:04
Podeli:
Foto: promo Suzuki

Da, liči na Tojotin Rav4 jer je na njegovoj osnovi i baziran. Suzukijev “across” je prvi model u nizu nastao u saradnji dva japanska brenda. Novi krosover pokretaće “plug-in” hibridno srce, imaće e4x4 pogon, a prodaja u Evropi počinje već sledećeg meseca.

Portal Nova.rs je još ranije pisao o saradnji Tojote i Suzukija, gde smo najavili ne samo SUV “across”, već i sledeći zajednički model “suzuki swace”, baziran na “toyota corolla” karavanu.

Ipak, SUV stiže prvi i donosi specifični dizajn prednjeg dela, dok se ostatak lako može dovesti u vezu sa pomenutim RAV4.
Opremljen je LED svetlima, donosi veliku masku hladnjaka, a postavljen je na 19-inčne točkove.

Foto: promo Suzuki

U kabini, kao i “tojota”, nudi dosta prostora, dok su elementi raspoređeni manje-više kao i u RAV4, sa visoko postavljenim ekranom multimedije, prostorom za odlaganje sitnica i slično.

novi Suzuki
Foto: Promo

Prtljažni prostor nudi 490 litara zapremine i brojne praktične detalje, poput dodatnih odeljaka za odlaganje i utičnica.

Foto: promo Suzuki

Pod haubom je plug-in hibridno srce koje koristi 2,5-litarski benzinski motor i elektromotor. Ukupna snaga sistema iznosi 134 kW i 270 Nm. Prednji elektromotor koristi energiju iz baterije od 18,1 kWh i obezbeđuje domet na struju od 75 km.

Foto: promo Suzuki

Saznajte još:

U verzijama sa pogonom na svim točkovima, na zadnjoj osovini je još jedan elektromotor od 40 kW.

Novi “suzuki” je opremljen i različitim režimima vožnje, kao i posebnim “trail” modom kada se na najklizavijim podlogama, uz pomoć diferencijala sa ograničenim proklizavanjem lakše prolazi po klizavom putu.

Kao i Tojotini modeli, tako će i novi “across” nuditi brojne bezbednosne sisteme i asistencije vozaču, poput održavanja vozila u traci, adaptivni tempomat i slično.

Foto: promo Suzuki

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar