Suzuki Swift Facelift
Foto: Suzuki/Promo

Treća generacija Suzukijevog gradskog modela “swift” je redizajnirana i donosi niz noviteta kako bi nastavila ravnopravnu borbu u segmentu. Novi dizajn prednjeg dela, bogatija standardna oprema i bezbednosni sistemi, kao i hibridni pogon, vraćaju "swift" u igru.

Kompaktnom modelu, dugačkom 3,8 metara bilo je potrebno osveženje. Stilske izmene vidljive su najviše napred sa novim dizajnom LED svetala i prednje maske. Sa širokim “ramenima,”, redizajniranim prednjim stubovima i krovom koji deluje kao da lebdi, novi “swift” izgleda kao da je još niži, što mu dodatno pojačava inače poznati sportski karakter.

Suzuki Swift Facelift
Foto: Suzuki/Promo

Standardna oprema je sada bogatija, a “SZ-L” paket podrazumeva klima-uređaj, kameru za vožnju unazad, automatsko kočenje, adaptivni tempomat, smartfon link (Apple i Android), kožom obložen upravljač, blago zatamnjena zadnja stakla, LED farove i zadnja svetla, 16-inče točkove i još mnogo toga.

Suzuki Swift Facelift
Foto: Suzuki/Promo

Saznajte još:

Što se tiče pogona, spreman je novi K12D, odnosno hibridni sistem koji koristi 1,2-litarski DualJet benzinski motor od 4 cilindra i ISG starter generator. “Suzuki swift sport” verziju pokreće poznati K14D BoosterJet sa 48-voltnim hibridnim sistemom.

Lagani “swift” ima svega 911 kg u osnovnoj verziji zahvaljujući “heartect” platormi, a može se poručiti sa pogonom napred ili 4×4, dok je sada za 2WD verzije u ponudi i CVT menjač.  Suzuki je od 2017. godine, kada je treća generacija “swifta” predstavljena, pa do danas prodao 745.000 primeraka gradskog modela.

Suzuki Swift Facelift
Foto: Suzuki/Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)