Podeli
Foto: Promo

Saradnja dva japanska proizvođača se produbljuje, pa je sada predstavljen još jedan model sa znakom Suzukija, ali na Tojotinoj platformi. Reč je o karavanu “suzuki swace”, nastalom na osnovi “toyota corolla touring sports” modela.

Posle SUV-a “suzuki across”, nastalom na platformi Tojotinog “RAV4”, o kome je portal Nova.rs već pisao, sada je za Evropu spreman karavan – “suzuki swace”.

Kao i “corolla TS”, tako i novi “swace” dolazi sa hibridnim pogonom, nudi savremene sisteme, dosta prostora u kabini i prtljažniku, kao i moderan dizajn. Kao što se i vidi, najveća razlika je doslovno samo u znaku proizvođača.

Foto: Promo

Napred je maska sa velikim saćastim “grilom”, tu su prepoznatljivi LED farovi, i sve je postavljeno niže kako bi “swace” delovao jednako dinamično poput “corolle”. Krovni nosači su integrisani za lakšu montažu kofera, vrata prtljažnika su lagana kao i na “tojoti”, a tu su 16-inčni točkovi, dok je za novi karavan spremno sedam boja.

Foto: Promo

Pročitajte još:

Što se tiče unutrašnjosti, sve je dosta jednostavno, ali moderno, pogotovo kokpit kog krase velika digitalna instrument tabla, 8-inčni ekran multimedijalnog sistema, kompatibilan sa Apple i Android uređajima. Tu su i USB ulazi, kao i opcija bežičnog punjenja. Volan i sedišta mogu biti grejani, ali što je najvažnije, “swace” nudi dosta prostora za sitnice, kao i izdašan prostor pozadi.

Foto: Promo

Prtljažnik od 596 litara zapremine je praktičan jer ima brojne dodatke za lakše pakovanje. Po obaranju naslona zadnjih sedišta dobija se ravan pod.

Pod haubom je poznati Tojotin 1,8-litarski benzinac koji sarađuje sa elektromotorom, pa je i “swace” opremljen EV režimom rada, kada može da se kreće isključivo na struju. Osim ovog režima rada, tu su i Normal, Eco i Sport.

Foto: Promo

Očekivano, i novi “suzuki” je dobio niz bezbednosnih sistema, poput upozorenja na sudar i aktivnog kočenja, adaptivnog tempomata, održavanja vozila u traci, parking-asistenta, prepoznavanja saobraćajnih znakova i još mnogo toga što nudi i Toyota. Prodaja u Evropi počinje već ove zime, kada će biti poznate i cene.

Foto: Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar