Podeli
novi Suzuki
Foto: Promo

Na jesen prvi put u Evropu stiže Suzukijev SUV «across», koji je ujedno i prvi model nastao u saradnji sa Tojotom.

Poznavaoci će odmah primetiti sličnost Suzukijevog SUV-a sa Tojotinim legendarnim modelom «rav4», ali to i nije tajna jer je «across» nastao na identičnoj platformi.

novi Suzuki
Foto: Pormo

Osim gotovo istih dimenzija, Suzukijev SUV će sa «ravom4» deliti i pogonske jedinice, pa će u fokusu biti «plug-in» hibridni sistem, koji čini kombinaciju 2,5-litarskog benzinskog agregata sa elektromotorom, čija će ukupna snaga iznositi 182 KS i 270 Nm obrtnog momenta.

Pročitajte još:

I Suzukijev SUV nudiće napredni «E-four» 4×4 sistem, koji koristi elektromotore za što efektniji prenos snage na prednje ili zadnje točkove, i to u odnosu od 100:0 do 20:80.

novi Suzuki
Foto: Promo

Sličnosti sa «rav4» modelom koje su vidljive spolja, nastavljaju se i unutra – prvenstveno u vidu 9-inčnog multimedijalnog sistema u vrhu centralne konzole. Dakle, i «across» će nuditi bogat infotejment sadržaj i biće kompatibilan sa Android i Apple uređajima.

Novi «suzuki» biće opremljen i najsavremenijim tehnologijama, počevši od LED svetala pa do brojnih sofisticiranih bezbednosnih sistema i asistencija, već poznatih iz «Toyota Safety Sense» paketa.

novi Suzuki
Foto: Promo

Ova saradnja dva brenda ne treba da iznenađuje, jer Suzuki odavno želi ozbiljniji nastup u Evropi gde su krosoveri i te kako traženi. U ovoj nameri sputavali su ga motori koji teško mogu da se uklope u sve strože evropske norme o emisiji štetnih gasova. Zato je ovo bio jedan pametan potez za Suzuki, koji i te kako ima šta da ponudi evropskim kupcima, a koji sa druge strane, cene poznatu pouzdanost i robusnost svih modela ovog proizvođača.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar