Stiže Audi Q3 budućnosti: Q4 e-tron je pametan i prostran

Auto 12. mar. 202109:22 > 09:33
Podeli:
Foto:Audi

Posle atraktivne limuzine na struju e-tron GT, iz Audija dolazi još jedan električni novitet - Q4 e-tron. Kompaktni krosover na struju uvodi brojne novine, najviše na tehnološkom planu, ali nudi i dosta prostora. Štaviše, iako je sličnih dimenzija kao poznati Q3, u kabini nudi mesta kao veliki Q5. Glavni rival biće mu električni BMW iX3.

Reč je o krosoveru koji nastaje na MEB platformi koju deli sa Volkswagenovim I.D. modelima, pa je sa dužinom od 4.590 mm u nivou Audija Q3, kao i VW ID.4 i Škode Enyaq iV.

Stiže već sledećeg meseca, a osim tehnoloških bisera koje uvodi, ističe se izdašnim prostorom u kabini. Postavka električnog pogona dozvoljava da međuosovinsko rastojanje kod e-vozila može da se „razvuče“ i da prepusti napred i pozadi budu vrlo kratki.

To u ovom slučaju znači da kompaktni Q4 e-tron nudi obilje prostora za putnike u kabini, ali i za torbe, pa je kapacitet prtljažnika od 520 do 1.490 litara.

Foto:Audi

Saznajte još:

U kabini je novi volan sa „tač“ komandama, digitalni Virtual cockpit, koji donosi poznati 10.1-inčni ekran MMI sistema, a opciono može biti i dijagonale od 11.6 inča.

Tu su i dve novosti: asistent koji se odaziva na „Hey, Audi“ i sluša komande, kao head-up displej koji koristi tehnologiju proširene realnosti. Brojne podatke projektuje na vetrobran, uključujući smernice sa navigacije.

Tačnije, elementi se projektuju na oko 10 metara od vozača, i to na polju dijagonale oko 1.8 metara.

U ponudi će biti verzije sa jednim elektromotorom na zadnjoj osovini, kao i one sa dve e-motora, odnosno sa pogonom na sva četiri točka. Top varijanta bi trebalo da ima oko 306 KS, i to s baterijom od 82 kWh, što znači domet od oko 500 km, koliko nudi i Škodin blizanac Enyaq iV.

Foto:Audi

Što se tiče cene, pojedini nemački mediji kažu da će biti nešto viša od 40.000 evra.

Pogledajte video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar