Nije za ljubitelje motora SUS: Zvuk Škode Enyaq iV (VIDEO)

Auto 02. dec. 202011:49
Podeli:
Foto: Škoda

Iz Škode su nam otkrili zvuk koji su dizajnirali za svoj prvi električni SUV, model Enyaq iV. Zvuk koji se može čuti u kratkom videu na kraju ovog teksta, može snažno da utiče na nerve svih tradicionalista i ljubitelja motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prema evropskim propisima, svi novi električni automobili moraju da budu opremljeni sistemom AVAS (Acoustic Vehicle Alert System), koji emituje veštački zvuk. Tim povodom Škoda je dizajnirala audio-potpis za model Enyaq iV.

Kako kažu, potrudili su se da tokom razvoja, zvuk prilagode identitetu porodičnog SUV-a na struju, a bilo je važno i da se razlikuje od onog koji emituju plug-in hibridi. Takođe, svaka električna “škoda” čuće se drugačije.

Foto: Škoda

Saznajte još:

Nisu želeli da, poput nekih drugih proizvođača zvuk imitira motor sa unutrašnjim sagorevanjem, već je audio-potpis ove “škode” elektronski i futuristički.

Zvuk se emituje iz posebnog sistema smeštenog na prednjem delu vozila i istovremeno je dovoljno jasan da obavesti druge učesnike u saobraćaju, kao i pešake na prisustvo automobila.

Podsetimo da je proizvodnja prvog Škodinog SUV-a na struju započela nedavno, a kako izgleda sklapanje u fabrici, možete videti na ovom linku.

Takođe, Enyaq iV je porodični model, dugačak 4,6 metara, nudi prtljažnik od 585 litara i, zavisno od verzije, domet od 340 do 510 km.

Poslušajte zvuk Škode Enyaq iV.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar