Renault otkrio novitete: Kangoo, Express van i Trafic (FOTO)

Auto 24. mar. 202115:24 > 25. mar. 2021 12:26
Podeli:
Foto: Promo

Renault je danas predstavio obnovljenu gamu lakih komercijalnih vozila (LCV), pa smo tokom online prezentacije imali prilike da vidimo novi Kangoo i Express van, kao i Trafic Combi i novu verziju SpaceClass.

U segmentu kompaktnih LCV modela, Renault nastupa sa novim Kangoo i Express vanom. Što se tiče modela Kangoo, uz moderniji dizajn, debituje sistem „Sezame otvori se“, koji nudi najširi bočni otvor na tržištu od 1.446 mm (dva puta veći u odnosu na prethodni model).

Novi Kangoo nudiće se u dve veličine, sa dva ili tri sedišta napred, kao i u konfiguraciji sa ukupno 2,3 ili 5 sedišta. Kapacitet tovarnog prostora iznosi do 3,9 m3 u ulaznoj verziji, odnosno od 4,2 do 4,9 m3 u produženoj. Takođe, nudi i najveću dužinu tovarnog prostora u segmentu od 3,548 mm. Može da preveze 600-800 kg tereta, odnosno skoro 1 tonu u produženoj verziji. Kapacitet vuče je povećan na 1.500 kg.

Enterijer je sada moderniji, digitalizovan i povezan, a tu je i 12 novih asistencija. Osim aktivnog kočenja, povećan je opseg posmatranja „mrtvog ulga“, a tu je i fiksna kamera za pregled iza vozila. Osim toga, u kabini ima pregršt ostava za sitnice i odlaganje, ukupne zapremine 60 litara.

Foto: Promo

Novi Kangoo nudiće i posebnu „Easy Inside Gallery“ sklopivu pregradu u unutrašnjosti koja omogućava prevoz dugih i velikih predmeta (dva metra u kraćoj, odnosno 2,5 m u dužoj verziji )iznad nivoa poda, čime se oslobađa prostor ispod. Može se izvaditi ili zaključati po potrebi.  Tu se mogu odložiti merdevine, cevi i slični predmeti kako ne bi smetali, a nosivost je 30 kg.

Foto: Promo

Prodaja novog Kangoo vana počinje na leto, a od motora u ponudi će biti 1,3 TCe benzinci sa 100 i 130 KS, kao i 1,5-litarski Blue dCi dizelaš sa 75 i 95 KS. Početna cena u Francuskoj iznosi 20.700 evra. Krajem godine stiže Kangoo van E-Tech električna verzija, sa e-motorom od 75 kW i 245 Nm, dok će domet biti 265 km.

Foto: Promo

Express Van – Rekorder u klasi

Kada je reč o Express vanu, on takođe uvodi moderniji dizajn, kao i najveći pristup tovarnom prostoru sa strane vozila u klasi. Praktični kombi nudi čak 13 ostava za odlaganje u kabini, ukupne zapremine 48 litara, što je još jedan rekord u segmentu.

Pročitajte još:

Omogućava i lakši utovar sa kliznim vratima sa strane, otvora 716 mm, dok je tovarni prostor pozadi najduži (1,91 m), kao i najveći (do 3,7 m3) u klasi. Nosivost je 780 kg u verziji sa benzinskim, odnosno 650 kg sa dizel motorom. I Express van nudiće se sa 1,3 TCE benzincem od 100 KS, kao i 1,5 Blue dCi dizelašem od 75 i 95 KS.

Renault Express Van stiže na srpsko tržište već sledećeg meseca, kada ćemo znati i cenu.

Pored ovih noviteta, Renault je predstavio i obnovljeni Trafic i novu SpaceClass verziju, a tome više saznajte ovde.

Foto: Promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar