Novi Renault Trafic ima i luksuzniju SpaceClass verziju

Auto 24. mar. 202120:34 > 12:23
Podeli:
Foto: Promo

Renault je danas otkrio svoje novitete u LCV segmentu, a u klasi srednjih kombi modela prikazao je obnovljeni Trafic i novu verziju SpaceClass. Reč je o transporterima: Trafic Combi za više putnika i luksuzniji SpaceClass za prevoz VIP klijenata.

Novi Trafic uvodi elegantniji dizajn, modernizovani enterijer i savremene bezbednosne sisteme. U početku nastupa sa putničkom verzijom, dok će LCV biti dostupna krajem ove godine.

Trafic u Combi varijanti namenjen je velikim porodicama i kompanijama koje se bave transportom ljudi, te nudi mesta za 9 putnika.

Foto: Promo

Sa druge strane, Trafic SpaceClass je posebno dizajniran za zahtevniju klijentelu, koja traži prostranost i komfor. Tako je ova verzija može biti opremljena kožnim enterijerom, a može se za tren oka pretvoriti u dnevnu sobu (za petoro putnika koji sede jedni naspram drugih) sa stolom u sredini i sedištima na pomeranje. Osmišljen kao RV (recreational vehicle), SpaceClass nudi opciju da se zadnja klupa pretvori u krevet (do 1.90 m dužine).

Što se tiče dizajna, prednji deo novog Trafica je kompletno redizajniran, a tu su i novi full LED farovi u obliku slova C, kao i nova „karmin“ crvena boja.

Foto: Promo

Pročitajte još:

Kako kažu iz kompanije, restilizovani enterijer sada nudi najviše prostora za glave putnika u klasi – 935 mm. Kapacitet ostava za odlaganje u kabini iznosi 86 litara, a novi Trafic nudi se u dve dužine i obe mogu da prevoze do 9 putnika.

Zavisno od konfiguracije, prtljažni prostor se kreće od 1 do 6 m3 (na L1 verziji sa drugim i trećim redom sedišta iznosi 1 m3, dok je 6 m3 u L2 verziji bez sedišta pozadi).

Osim prostora i boljih materijala, kabina je i modernizovana, pa nudi 8-inčni multimedijalni sistem, navigaciju, bežično punjenje za telefon i lako povezivanje sa Apple i Android uređajima.

Opremljen je i brojnim sistemima za pomoć u vožnji, od adaptivnog tempomata, preko održavanja vozila u traci i prepoznavanja saobraćajnih znakova do upozorenja na kretanje vozila u „mrtvom“ uglu i parking asistenta.

Foto: Promo

Novi Renault Trafic nudiće se sa Blue dCi dizel-motorom u tri verzije: sa 110 KS (manuelni 6-stepeni menjač), sa 150 KS (manuelni ili automatski EDC), i sa 170 KS (EDC).

Foto: Promo

Prodaja novog Trafica počinje u maju ove godine, a cene za srpsko tržište znaćemo kada stigne i kod nas. Za sada znamo da će putnička verziju novog Renault Trafic na domaće puteve stići u junu 2021.

Renault je istovremeno otkrio i novi Kangoo, kao i Express van, o kojima više možete da saznate ovde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar