Objavljena lista: Koji kombiji su najbezbedniji?

Auto 17. dec. 202015:50 > 20:54
Podeli:
Foto: Euro NCAP

Vreme pandemije korona virusa i mere koje su većinu ljudi primorale da ostanu i rade kod kuće, doprinelo je povećanju obima posla za dostavu. Tu na scenu stupaju komercijalna vozila, koja su na ulicama u sve većem broju jer su se pokazala kao idealan izbor za mnoge poslove. Nakon velikog testiranja od strane Euro NCAP institucije, koja je ocenila skoro 20 različitih kombija, sada imamo listu najbezbednijih.

Vozila koja su bila podvrgnuta testu bezbednosti služe za prevoz robe i nisu teža od 3,5 tona. Poznata su i pod nazivom laka komercijalna vozila (LKV). Sistem ocenjivanja je osmišljen tako da obezbedi jednostavan način za poređenje performansi bezbednosnih sistema kojima su ova vozila opremljena.

Ocenjivala se asistencija automatskog kočenja, sa posebnim testovima kako sistem reaguje na druga vozila, pešake i biciklite. Zatim su se ocenjivale asistencije odražavanja vozila u traci, adaptivni tempomat, kao i razna upozorenja, koja prate da li su putnici vezali pojaseve i tome slično.

Saznajte još:

Prema finalnim rezultatima, zlatnu medalju osvojili su Volkswagen Transporter T6.1, Ford Transit i Mercedes-Benz Vito.

Srebrna medalja otišla je za Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Vivaro, Peugeot Expert i VW Crafter, dok su se bronzom okitili Citroen Jumper i Jumpy, Fiat Ducato, Iveco Daily, Toyota Proace i Peugeot Boxer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar