Prve špijunske fotografije novog BMW-a Serije 5

Auto 09. jul. 202109:40
Podeli:
Foto: Pixabay.com

Aktuelna Serija 5 dobiće svog naslednika 2024. godine, a bavarska kompanija je već počela testiranja novog modela što nije promaklo fotografima. Luksuzna limuzina dobiće veliki izbor pogonskih jedinica, od motora sa unutrašnjim sagorevanjem, preko plug-in hibrida sve do potpuno električnog pogonskog sistema.

BMW je vešto kamuflirao izgled nove generacije za koju se očekuje da će značajno razlikovati od aktuelne Serije 5, a u njihovom test centru u Nemačkoj primećene su dve verzije: plug-in hibrid i potpuno električni model koji će dobiti naziv i5.

Na osnovu špijunskih fotografija jasno je da nova Serija 5 neće dobiti vertikalnu masku hladnjaka koju smo videli kod Serije 4 i modela M3, ali se može primetiti da će biti određenih radikalnih promena u poređenju sa aktuelnom generacijom.

Dizajn prednjeg dela ima nešto oštrije linije, dok pogled na zadnji deo automobila otkriva da se odustaje od izgleda klasične trovolumenske limuzine jer će novi model poprimiti oblik fastback-a. Međutim, varijacije u obliku ova dva prototipa mogle bi da znače da će se električni i5 značajno razlikovati od verzije koju pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem.

BMW još uvek nije saopštio ništa o električnoj verziji Serije 5, ali ono što je poznato jeste da aktuelna Serija 5 koristi istu CLAR platformu kao i Serija 4, odnosno električni i4. To bi značilo da bi veći rođak mogao da koristi iste baterije i elektromotore kao i BMW i4.

Kako piše Autocar, u tom slučaju, BMW i5 bi bio dostupan sa elektromotorima raspona snage od 340 do 544 KS, dok bi kupci mogli da biraju li žele pogon na svim točkovima ili samo na zadnjim. Plug-in hibridi nove Serije 5 će verovatno zadržati svoje trenutne oznake 530e i 545e, sa elektrifikovanim četvorocilindarskim i šestocilindarskim benzincima.

Bonus video: Kolaps u Beogradu kod Londona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar