Podeli
Foto: Promo

Novi BMW Serije 7 neće biti dostupan samo sa benzinskim i dizel motorima, već će prvi put nuditi i potpuno električnu verziju, oznake i7. Glavni rivali biće joj Tesla Model S, Mercedes EQS i nedavno predstavljeni Audi e-tron GT.

Luksuzna električna limuzina BMW i7 biće deo game nove generacije Serije 7, čija premijera se očekuje krajem godine, a početak prodaje 2022.

Kako smo već navikli da novi modeli iz BMW-a dolaze sa velikom prednjom maskom, ni novi i7 neće biti izuzetak. Čak i na potpuno maskiranom prototipu lako se primete linije pozamašnog “grila”. Pravougaoni farovi bili bi veliki iskorak za BMW, pa postoje šanse da će na serijskoj verziji izgledati drugačije.

Pogledajte slike na Twitter objavi:

Od rivala će se razlikovati po tome što neće biti u kupe formi, poput EQS ili e-tron GT modela, već su BMW-u odlučili da i7 bude robusniji i podarili su mu više tradicionalni oblik.

Iako su tehnički podaci još uvek stroga tajna, drugi električni modeli iz Minhena nam mogu ukazati u kom pravcu će se kretati i nova limuzina na struju. Recimo, novi SUV BMW iX koristi snažnu bateriju od 100 kWh, pa nije isključeno da i i7 dobije sličnu.

Zavisno od veličine baterije, BMW i7 bi trebalo da ponudi i veliki domet, a kako piše Carwow, možda čak i oko 700 km, kako bi mogao da parira Mercedesovom EQS-u.

Fotografija enterijera još uvek nema, ali će najverovatnije biti sličan onom koji smo videli u modelu iX, ali naravno sa mnogo više luksuznih elemenata.

Enterijer SUV modela BMW iX, Foto: Promo

Novi BMW i7 pridružiće se malom električnom i3, kao i SUV-u iX3 i sedanu i4, a sve ovo se uklapa u strategiju nemačke kompanije da u naredne tri godine u ponudi ima najmanje 25 elektrifikovanih modela. Neće svih 25 biti potpuno električni, već se u ovaj broj računaju i blagi i plug-in hibridi.

Cena još nije poznata, ali ako znamo da su električni automobili skuplji u odnosu na svoje konvencionalne verzije, ne treba iznenaditi ako početna cena za i7 bude od oko 90.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar