Premijere: Šta je Kia spremila za salon u Minhenu

Auto 25. avg. 202117:37
Podeli:
Mihnen, sajam automobila, auto, automobil
Foto: Kia

Kia će na salonu automobila (IAA) u Minhenu predstaviti novosti na području elektrifikacije. Sajam će trajati od 7. do 12. septembra, a globalnu premijeru korejskog proizvođača imaće plug-in hibridna varijanta potpuno novog Kia Sportage-a (PHEV), dok će Evropa prvi put videti i potpuno električnu Kiju EV6. Podsetimo da do pandemije koronavirusa ovaj sajam se, u nešto drugačijem formatu, bijenalno održavao u Frankfurtu.

Pročitajte još:

Plug-in hibridni SUV Sportage se temelji na prvoj evropskoj varijanti Sportage-a u 28-godišnjoj istoriji ovog uspešnog modela.

Sportage PHEV varijantu pokreće 1,6-litarski T-GDI motor, u kombinaciji sa elektromotorom od 66,9 kW, dok je baterijski sklop kapaciteta od 13,8 kWh. Više o novom Sportage modelu sa konvencionalnim pogonom i koji u Srbiju stiže sledeće godine, saznajte ovde.

Foto:KIA

Evropa će prvi put videti i potpuno električnu Kiju EV6

Kia će na salonu prvi put predstaviti model EV6, oličenje nove Kije. EV6 će nuditi vrlo brzo punjenje, pristup do razgranate mreže punionica, veliki domet domet i najprostraniju unutrašnjost u svojoj klasi. O ovom modelu već smo pisali na našem portalu, pa detalje pročitajte ovde.

Posetioci salona IAA Mobility moći će da pogledaju Kijin izložbeni prostor na Odeonsplatzu, gde će zahvaljujući virtualnoj realnosti (VR) moći detaljnije da isprobaju EV6 i naravno izbliza upoznati novog Sportage-a PHEV i novi EV6.

Mihnen, sajam automobila, auto, automobil
Foto: Kia

Šta se još očekuje u Minhenu od drugih proizvođača, pročitajte ovde.

Bonus video: Brza vožnja u BMW Serije 2 Coupe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar