Foto:printscreen/Youtube/MercBenzKing

U Štutgartu su u toku finalne provere nove C-Klase. Dok ne otkriju baš sve, za sada imamo uvid u enterijer i nema sumnje da i je ovde uzor bila nova S-Klasa. A kad je uzor S-Klasa, teško da kod Mercedesa može bolje.

Ono malo što se vidi otkriva veliki napredak u odnosu na aktuelnu generaciju, barem kad su u pitanju ekrani. Za sve ostalo moraćemo da se strpimo još nešto više od nedelju dana. Naime, Mercedes je premijeru zakazao za 23. februar.

Nekoliko nemačkih prezentera dobilo je priliku da isproba C-Klasu, a kako piše Index.hr, u dva videa imamo priliku da vidimo koncept enterijera sa plutajućim vertikalno orijentisanim centralnim ekranom, koji ima integrisane kontrole za ventilaciju.

Odmah iznad, baš kao na S-Klasi, postavljeni su otvori ventilacije. I digitalni kokpit je potpuno nov, a lako se može prepoznati i AMG-ov upravljač zasečen u donjem delu.

 

I dizajn eksterijera nove C-Klase inspiraciju traži u S-Klasi, posebno kada su u pitanju svetla. Osim toga, duža je nego pre i to za 6 cm, dok je razmak između osovina povećan za 2.5 cm. To znači da možemo da očekujemo izduženiju siluetu, ali i više prostora u kabini.

Tehnološki naprednija i atraktivnija nova C-Klasa će i dalje imati moćnu AMG verziju, ali se detalji još ne znaju. Očekuje se više snage, mada je nepoznato sa kojim motorom će ići u borbu sa BMW-om M3.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Betim Lushtaku (@mercbenzking)

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar