Mercedes official
Foto: Promo

Nova “S-klasa” ne samo da može da bude vaša kancelarija, jahta za udobna putovanja ili druga kuća, već je po potrebi možete pretvoriti u pravi spa-centar. Samo je potrebno da izgovorite šta želite.

U trećoj epizodi “Meet the S-Class Digital”, Mercedes je otkrio detalje enterijera nove perjanice brenda, a koja će biti potpuno otkrivena u septembru. Očekivano, u luksuznom modelu, koji oduvek postavlja standarde kada je reč o udobnosti boravka u kabini, prikazano je mnogo toga što do sada nije viđeno u bilo kom automobilu.

Do sada je javnosti otkriven novi MBUX sistem, kao i inovacije po pitanju bezbednosti koje donosi nova generacija “S-klase”, a poslednji segment prikazao je kabinu.

Osim više prostora u unutrašnjosti nego do sada, nova “S-klasa” donosi potpuno drugačiji enterijer koji se lako može uporediti sa jahtama. Okruženje je oplemenjeno velikim panelima od ukrasnog drveta sa otvorenim porama, dok je na najvažnijem mestu – a to su zadnje fotelje, sve na nivou prve klase u avionima.

Jastuci u foteljama greju vrat

Mercedes official
Foto: Promo

Postavka pozadi može biti u vidu dva ili tri sedišta, mogu se odabrati sedišta koja se potpuno obaraju, a u sredini može biti veliko odmorište za ruke ili biznis-konzola. Zatim, prvi put i zadnja sedišta u “S-klasi” brinu o vašoj poziciji i kičmi tako što vam omogućavaju da podešavate ne samo ugao naslona, veći i sedalnog dela. U jastucima koji se nalaze na naslonima za glavu sada postoji opcija grejanja vrata. Da ne pominjemo da sva sedišta mogu da greju, rashlađuju ili masiraju, kao i da prednja sedišta imaju integrisane zvučnike.

Ako ste pod stresom, recite!

Mercedes official
Foto: Promo

Sistem “energizing comfort” je dodatno unapređen, pa je u novoj “S-klasi” dovoljno izgovoriti “pod stresom sam” i aktiviraće se poseban program masaže sedišta, prikladne muzike i mirisa koji se širi kabinom kako biste se opustili.
Osim anti-stres terapije “energizing comfort” nudi i programe “refresh”, “vitality”, “joy”, “warmth” i “comfort”, tako da će se “S-klasa” pobrinuti za vas u kakvom god da ste raspoloženju. Naravno, sada se programi mogu i personalizovati i deliti sa drugim putnicama u kabini. Novost je i “energizing air control” – program koji filtrira vazduh u kabini i brine o eliminaciji čestica prašine, polena i neprijatnih mirisa.

Kao na jahti

Mercedes official
Foto: Promo

Saznajte još:

Kada je reč o prednjem delu, gde uglavnom sedi šofer, on će takođe uživati okružen najkvalitetnijim materijalima i ukrasnim elementima na prednjoj tabli koja je izrađena od drvenih panela kakvi se viđaju na jahtama. Centralni displej je samostalan i neprimetno se menja iz 2D u 3D formu. Iznad je ventilacija novog dizajna sa četiri horizontalno postavljena otvora, a sa strane su dva slim-vertikalna otvora. Kontrolnih tastera gotova da u kokpitu nema, već se većinom funkcija komanduje glasom, putem tačpeda na volanu ili centralnog displeja.

Samo izgovorite koliko ste visoki

Mercedes official
Foto: Promo

Sedišta su, takođe, novog 3D dizajna, kao i volan sa centralnim delom u obliku pehara. Novost je način podešavanja pozicije sedenja – dovoljno je da vozač unese svoju visinu u MBUX sistem, ili je izgovori, da bi automatsko podešavanje podesilo optimalnu poziciju za tu visinu tako što će namestiti sedište, volan i sve retrovizore.
Ambijentalno osvetljenje je posebna priča u novoj “S-klasi”, pa osim zarad hedonističkog efekta, LED svetla u kabini sada reaguju zajedno sa sistemima upozorenja kako bi i vizuelno upozorili vozača i putnike na određenu situaciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)