Foto: Škoda

U moru SUV modela, osvežavajuće je znati da još uvek postoje ljudi koji su zainteresovani za kupovinu karavana. Mnogi bi sa razlogom rekli da je Škoda Superb karavan najbolji izbor u svojoj klasi, a ovaj model će sledeće godine dobiti novu generaciju, poslednju koju pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem. Internet nam je dao i uvid u to kako bi ovaj karavan mogao da izgleda.

Škoda je jedan od retkih proizvođača koji ne odustaje od karavana, a iako je Fabia karavan otišla u penziju, Octavia i Superb i dalje imaju produžene „Combi“ verzije koje su i te kako popularne među kupcima.

Nova Škoda Superb će debitovati sledeće godine, a portal Kolesa.ru je objavio prve rendere koji se baziraju na poslednjim špijunskim fotografijama nove generacije.

Škoda Superb karavan će ličiti na Passat Variant više nego ikada pre, jer će se oba modela proizvoditi u istoj fabrici u Slovačkoj. Kao što se može videti iz poslednjih fotografija, očekuje se evolucija dizajna spoljašnjosti za ova dva modela, jer su Volkswagen i Škoda svesni činjenice da njihovi klijenti ne vole radikalne promene izgleda automobila.

I dok spoljašnjost neće imati biti znatno drugačija, velike promene se očekuju unutar kabine. Nova Škoda Superb će imati centralni ekran u obliku tableta dosta veće dijagonale, a verovatno će fizičke komande klima uređaja biti zamenjene digitalnim.

Logika nalaže da će Superb zadržati MQB platformu, jer Volkswagen Grupa ulaže veći deo novca u platforme koje se ekskluzivno razvijaju za električna vozila. Što se pogona tiče, Superb će imati u ponudi benzince i dizelaše koji su trenutno u razvoju, jer će za nekoliko godina morati da ispune Euro 7 standard. Škodina perjanica je već najveća u svom segmentu, nudi najviše prostora za putnike i prtljag, pa se ne očekuje da će dimenzije biti značajno promenjene.

Očekuje se da će novi Superb imati i plug-in hibridnu verziju, dok će ostali agregati u ponudi biti u vidu blagog hibrida. Nakon novog Superba, očekuje se da će redizajnirana Octavia biti predstavljena tokom 2024.

Verujemo da će novi Superb karavan i za 5 do 10 godina biti vrlo poželjan polovnjak.

Pročitajte zašto je svima Škoda Superb karavan najbolji polovnjak.

Bonus video: Pogledajte nove Dačije, test Toyote Aygo X i akciju sa Srbija relija

Komentari

Svi komentari (1)