Oldtajmer: Ko kaže da Alfa Romeo ne pravi izdržljive modele?

Auto 22. dec. 202017:49 > 17:56
Podeli:
Foto:Miloš Nikodijević

Ako zanemarimo pojedinačne bisere sa 20. i početka 21. veka, pravi Alfa Romeo se za tvrdokorne zaljubljenike ugasio uz model "75". Model pred vama ima godina, a Željko ga i dalje vozi svaki dan.

Istini za volju, Željkov Alfa Romeo 75 možda ne poseduje čuveni V6 agregat, ali je on čuvar Alfinog nasleđa kroz nekoliko milanskih ikona među kojima se nalazi i ova lepotica. Alfa Romeo mu je ušao u krv pre oko dvadeset godina.

Foto:Miloš Nikodijević

Saznajte još:

Dok nije položio vozački, Željko je Alfa Romeo gledao iz daleka. Tad aktuelna 156 je bila sinonim za lepotu:

„Plenila je i mlado i staro, vozili su je ugledni ljudi. Jednog dana, tih godina, zatekao sam u dvorištu crnu 156 i nisam znao kako da reagujem. Brat ju je kupio i tako postao krivac za moju sadasnju strast prema tim vozilima. Ubrzo i ja kupujem prvu Alfu“.

Foto:Miloš Nikodijević

Od tada, u njegovim rukama našli su se Alfa Romeo GT, 155 sa 3.2 V6 motorom i Giulietta QV, dok sada pored svoje 75 poseduje i 33 16v, te Subaru Imprezu STi.

Kao i sama Alfina istorija, tako je i lična priča vlasnika Željka puna turbulencija, ali i strasti. Zanimljivo je što se ova Alfa vozi svakodnevno, a povremeno i po trkačkoj stazi. Šta je sve prošao sa svojom „75-icom“, kako je uspeo dva puta da je kupi, saznajte ovde, gde vas čeka i bogata galerija fotografija crvene lepotice.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar