Foto: Promo

Vozači Alfa Romeo Racing tima – Orlen Formula 1, Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi, učestvovali su u testovima “alfa romeo giulia GTA” i “GTAm” modela na poznatoj italijanskoj stazi Balocco, gde su proveravali nove delove za brze sedane, razvijene od strane inženjera iz Sauber tima.

Nakon provera u vazdušnom tunelu obavljenim u Švajcarskoj, na red su došli testovi na stazi gde je posebna pažnja bila na novim aerodinamičnim elementima od karbona za GTA i GTAm verzije Alfine “đulije”, a koji su implementirani na prednji branik, pragove sa strane, difuzor i stabilizatore, odnosno spojlere.

Foto: Promo

Saznajte još:

Na trkačkom GTAm modelu, prednji spliter i spojler pozadi mogu se ručno podešavati kako bi mogli da se prilagode svakoj stazi i podlozi.

Novi difuzor pozadi je unapređen i omogućava još više potiska, koji je sada tri puta veći nego kod “giulia quadrifoglio” verzije.  Dva vozača Formule 1 su tokom testova po stazi izvukli maksimum iz oba modela da bi potom sa timom inženjera podelili svoja zapažanja.

Foto: Promo

U videu koji sledi pogledajte kako su protekli testovi u kojima spretni vozači ukazuju na specifično ponašanje vozila.

Podsetimo da “AR giuliu GTA” pokreće 2,9-litarski V6 bi-turbo motor sa 540 KS, a trkačka GTAm verzija razlikuje se po opremi, roll kavezu u kabini, trkačkim sedištima i masom manjom za 100 kg.

Početna cena za ove ekskluzivne italijanske sportske limuzine počinje od 176.500 za GTA, odnosno 181.000 evra za GTAm.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)