Novi Volkswagen Caddy stigao u Srbiju, poznate i cene

Auto 08. mar. 202115:06 > 15:17
Podeli:
Foto:Volkswagen

Nakon svetske premijere, krajem 2020. godine, Volkswagen Caddy pete generacije stigao je i na tržište Srbije. Novi model iz LKV segmenta sada je veći, praktičniji i pametniji.

Novi Caddy promenjen je iz temelja. Uz nove dizajnerske oblike sa sobom donosi i najnovije sisteme asistencija, inovativni infotejment sistem i online usluge.

Prve četiri generacije modela Caddy, Foto:Volkswagen

Model iz LKV segmneta zasnovan je na modularnoj MQB platformi. Nudi duži međuosovinski razmak (2.755 mm) i šira klizna vrata. Dizajneri su iskoristili priliku koju nudi ova platforma pa Caddy Cargo Maxi sada ima mesta za čak dve euro palete.

Saznajte još:

Na raspolaganju su konfiguracije Caddy Compact sa 4 nivoa opreme:“Kombi“, „Caddy“, „Life“ i „Style“ dok je kao gradsko dostavno vozilo dostupan u „Cargo“ i „Cargo Maxi“ verzijama.

Kokpit je opremljen potpuno digitalnim instrumentima koji su opciono dostupni sa izborom više veličina ekrana od 6,5, 8,25 ili 10 inča.

Spoj digitalnog kokpita i 10’’ Discover Pro sistema daje „Innovision Cockpit“ navigacioni sistem.

Pet od 19 sistema asistencija su potpuno novi, a neki od njih su: Travel Assist,  Front Assist, takođe i prvi put u segmentu „A“ gradskih dostavnih vozila: Trailer Assist za manevrisanje prikolicom, pomoćnik poznat iz modela Crafter.

Kao i drugi novi sistemi asistencija, velika novina su i novi motori sa četiri cilindra i sistemom za redukciju štetnih gasova. Motori koji će biti dostupni na tržištu u Srbiji su TDI motori snage 55, 75 i 90 kW.

Početna cena iznosi 19.002 za verziju Cargo, dok Caddy5 Compact startuje sa 21.006 evra sa PDV-om.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar