Novi Renault Kadjar “uhvaćen” tokom testiranja

Auto 25. feb. 202109:39
Podeli:
Foto: Promo

Renault sprema drugu generaciju svog popularnog SUV-a Kadjar, a prema fotografijama maskiranog prototipa jasno je da će promene biti značajne.

Novi model biće opremljen svim najsavremenijim tehnologijama koje Renault ima da ponudi, dok će i izbor pogonskih jedinica biti veliki. Ipak, najprimetnije izmene tiču se dizajna eksterijera koji je inspirisan konceptima Morphoz i Megane e-vision.

Pogledajte koncepte:

Bez obzira na kamuflažu, na primerku koji je fotografisan vide se tanki LED farovi, udubljena prednja maska i kompletno preoblikovani usisnici vazduha.

Kadjar je, inače, predstavljen 2015. godine, a 2019. je blago redizajniran, i od starta jedan je od najprodavanijih porodičnih SUV-ova u Evropi.

Aktuelni Renault Kadjar, Foto: Promo

Nova generacije će doneti i značajan napredak u kabini koja će biti potpuno digitalizovana i opremljena velikim vertikalnim centralnim ekranom, koji nam je poznat iz drugih novih modela francuskog proizvođača. Koristiće se kvalitetniji materijali, a podrazumevaće i više luksuznih komfornih opcija.

Novi Kadajr pravi se na CMF-C platformi, na kojoj nastaje i novi Nissan Qashqai, pa će imati na raspolaganju čitav niz hibridnih pogonskih jedinica, kako blagih tako i plug-in.

Jedinstveni pogon e-Power, predstavljen na novom Qashqaiju će, kako piše Autocar, najverovatnije ostati ekskluziva za japanski brend, dok će Kadjar koristiti Renoov E-Tech progam. To, između ostalog, podrazumeva 1,6-lit benzinca koji sarađuje sa elektromotorom, a nudi 160 KS i bateriju od 9,8 kWh.

Ostaje da vidimo da li će Renault ispratiti Nissan u smislu eliminacije dizel-motora iz C segmenta. Mada, kada znamo da se uz novi Captur i dalje nude, vrlo je moguće da će ostati i za Kadjar. Premijera novog SUV-a se očekuje u drugoj polovini 2021.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar