Toyota razmrdala krosover C-HR novim verzijama

Auto 23. dec. 202012:03
Podeli:
Foto: Promo

Originalno dizajniran Tojotin krosover C-HR, kog vozi čak 400.000 Evropljana, sada može da izgleda još upadljivije. Predstavljene su nove varijante: GR Sport i C-HIC, a prodaja u Srbiji kreće već idućeg meseca, sa početnom cenom od 28.800 evra za verziju C-HIC sa 1.8 hibridnim pogonom.

Prvi Tojotin C-HR imao je ogroman uticaj u klasi C-SUV vozila još od 2016. godine, kada se izdvojio kao model koji je uveo vrlo smeli dizajn u čitav segment.

Već je prve godine u Evropi prodat u 120.000 primeraka, gotovo trenutno uzimajući 10% učešća na tržištu svoje klase. Ta uspešna priča traje sve do danas, a u međuvremenu je obogaćena ponudom hibrida – od 1.8 lit. (122 KS) i 2.0 lit. (184 KS). Sada više od 400.000 Evropljana vozi upravo ovaj model.

Inspirisan Tojotinim sportskim GR modelima, zasnovanim na moćnim performansama i živopisinim bojama Toyota GAZOO Racing programa, novi GR Sport dobija još oštrije linije, uz dizajn kabine koja je u skladu s već poznatim, upečatljivim stilom modela CH-R.

Foto: Promo

Saznajte još:

Odmah da istaknemo da nije reč samo o novom paketu opreme, jer su primera radi, prednje i zadnje opruge sistema oslanjanja na GR Sport varijanti čvršće, napred za 15, a nazad za 10 procenata. Amortizeri su unapređeni, stabilizatori su većeg prečnika – sa verzije 2.0 Hybrid sada i na verziji Hybrid sa 1,8-litarskim motorom.

Što se tiče uočljivih izmena, one na prednjem delu modela GR Sport uključuju crnu pozadinu logotipa i kućišta farova, završni sloj Piano Black na sredini branika i oko svetala za maglu, potom masku s tamno hromiranim izgledom, i novi, još agresivniji dizajn prednjeg spojlera.

Bočno, najviše pažnje privlače zaštitinici u Piano Black boji, upotpunjeni alumiijumskim naplacima od 19” koji su rezervisani samo za ovaj model. Od detalja na zadnjoj strani izdvajaju se logotip na crnoj podlozi, crni spojler, takođe sa Piano Black obradom na završetku krova, ukrasni detalji na dnu branika, kao i oznaka GR Sport.

Foto: Promo

Ova verzija nudi devet ekskluzivnih dvobojnih šema, uključujući i novu kombinaciju Dynamic Grey završnu obradu s crnim krovom, koja je namenjena samo za ovaj model.

U kabini GR Sport odlikuje se novom završnom obradom Cool Silver i presvlakama od alkantare ili tekstila, u oba slučaja ukrašene crvenim i sivim štepovima nadahnutim GR stilom.

Upravljač je obložen perforiranom kožom, prošiven crvenim štepom, što je primenjeno i na ručici menjača. Od opreme za ovu verziju C-HR tu su zatamnjena stakla, duga svetla u LED tehnologiji, samosklopivi bočni retrovizori, dok se na listi opcija nalaze elektropodešavanje i grejanje prednjih sedišta, kao i JBL audio sistem.

Sa druge strane, paket C-HIC za 2021. donosi elegantnije detalje i 4 nove dvobojne kombinacije i viši nivo opremljenosti. Sada su ponuđeni i alumunijumski naplaci od 18” i dvobojne kožne presvlake.

Istovremeno, kompletna gama modela C-HR za 2021 .godinu opremljena je poboljšanom verzijom sistema TSS (Toyota Safety Sense) koji obuhvata brojna, aktivna rešenja za bezbednost.

Početak prodaje novog modela C-HR GR Sport počinje u januaru 2021. godine, kada ćemo znati i cenu, dok će verzija C-HIC u salonima biti nešto ranije, u zavisnosti od tržišta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar