Foto: Promo

Redizajnirani Fiat Tipo o kom smo ranije pisali na našem portalu, sada je stigao i na tržište Srbije. Ovo je prvi put da italijanski model, uz hečbek i karavan, nudi i krosover verziju - Tipo Cross.

Novi Tipo će se nuditi u verziji sa 4 i 5 vrata, ali i kao Station Wagon, odnosno karavan i, prvi put ikada, kao krosover Tipo Cross. Ova robusnija verzija Tipa je skoro 7 cm viša od standrardnog modela, sa dodatkom „kros“ elemenata, zaštitom blatobrana sa strane i napred, bull bar šipkom, itd.

Što se tiče početne promo cene za novu, krosover verziju – Tipo City Cross, ona u Srbiji iznosi 15.690 evra.

Osim novih verzija, Tipo je dobio i moderniji dizajn u vidu nove maske hladnjaka, koju krasi novi logo. Farovi i zadnja svetla sada su LED, novi je i branik, a tu su i novi točkovi od 16 ili 17 inča.

Enterijer je digitalizovan: instrument-tabla od 7 inča je zamenila analognu, a tu je i multimedijalni sistem od 10,25-inča. I volan je redizajniran i kompaktniji.

Foto: Fiat/Promo

Benzin i dizel

I ponuda motora za novi Tipo je osvežena – može da bude opremljen sa GSE T3 benzincem (iz FireFly turbo porodice), zapremine 1 litra i sa 100 KS. Novi trocilindarski motor nudi 190 Nm obrtnog momenta pri samo 1.500 o/min, umesto 4.500 o/min koliko je kod trenutnog benzinca od 1,4 litara sa 95 KS, koji je nudio 127 Nm.

Osim ovog motora, za novi Tipo spreman je dizel, odnosno Multijet u dve varijante: od 95 i od 130 KS (prethodno 120 KS). Multijet od 1,6 litara sa 130 KS je takođe cilja na komercijalne vozne parkove, što je strateško polje  za segment C, pa samim tim i za Tipo.

Pročitajte još:

Inače, nova gama nudi 3 paketa opreme – Tipo, Life i City Life, koji su dostupni u četiri varijante (4-vratni, 5-vratni i Station Wagon), i tema „Cross“, sa dva paketa opreme – City Cross i Cross, kao i krosover varijantom sa 5 vrata.

Nova Tipo gama takođe je dostupna u dve nove boje: Ocean Blue i Paprika Orange.

Novi bezbednosni sistemi obuhvataju sisteme za prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, održavanje vozila u traci, senzor zamora vozača, upozorenje na kretanje u mrtvom uglu, automatske farove i tako dalje.

Tipo Station Wagon, Foto:Fiat

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (16)