FIAT Uno za poželeti: Kad porastem biću Turbo

Auto 26. jan. 202114:59 > 16:57
Podeli:
Foto:Tine Kušar

Fiat Uno pred vama je zaista vredan pažnje. Vlasnik Jure iz Slovenije dao je svoj maksimum kako bi ga sredio do perfekcije. Ovo je Fiat Uno iz 1990. godine, i takav se danas ne viđa često.

S obzirom na to da se ljubav ne može izmeriti, tako ne možemo nikada reći da neko više voli svoj Ferrari nego neko drugi svoj Fiat Uno. Automobil je materijalna stvar i može se izmeriti samo budžet koji smo spremni ili možemo da izdvojimo, kao i osećaj ličnog ukusa koji mu dodeljujemo pri kupovini, restauraciji ili modifikaciji.

Foto:Tine Kušar

Na ove misli naveo me je Jure iz Slovenije s obzirom na to da njegova priča počinje sa običnim Fiat Unom 45s, koji je napravljen 1990. godine i ispod haube krije motor od 1.000 kubika i sa 45 KS, uparen sa petostepenim manuelnim menjačem.

Foto:Tine Kušar

Pročitajte još:

„U porodicu je stigao sasvim slučajno i na brzinu. Platio sam ga 200 eura pre tri godine. Bio je od prvog vlasnika, auto je prešao 100.000 i kusur kilometara i bio je jako dobra osnova, ali je ceo bio nešto izudaran i ogreban pa sam odlučio da ga ofarbam celog u istu boju koja je jako rijetka.“, kaže Jure.

„Ne pusti ni kap ulja i ne ostavlja trag kako smo kod Fiata naviknuti. Auto je od registracije presao oko 7.000 kilometara bez ikakve greške ili kvara“.

Ipak, da bi to bilo moguće, Jure je uložio dosta truda, kako je to izgledalo pogledajte ovde u galeriji fotografija.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar