Nova generacija Opel Astre biće nešto sasvim drugačije

Auto 24. nov. 202010:42 > 10:45
Podeli:
Foto: Autocar/Render

Opel za sledeću generaciju Astre sprema kompletan redizajn, koji će se prvenstveno odnositi na primenu nove platforme PSA grupe, dok će "funky" dizajnom biti slična nedavno predstavljenom krosoveru Opel Mokka.

Prema rečima šefa dizajn tima iz Opela, Marka Adamsa, Astra završava sa konvencionlanim izgledom. Kako prenosi Autocar, Adams je istakao da ono što je nova Mokka predstavila u svom segmentu, isto će uraditi i nova generacija Astre u svojoj klasi.

Opel Mokka, Foto: Opel/Promo

Takođe, ističe da neće samo preslikati isti dizajn sa jednog modela na drugi, već da će koristiti iste “sastojke” ali prilagođene kompaktnom hečbeku.

Premijera nove Opel Astre se očekuje sledeće godine, dok je početak prodaje planiran za 2022. Platformu će deliti sa novim hečbekom Peugeot 308, ali će se od njega značajno razlikovati.

Saznajte još:

Adams je istakao da otkako je Opel postao deo PSA grupe, važi dogovor da nemački brend ima svu slobodu u kreiranju svojih proizvoda. Tako će se i nova Astra razlikovati od francuske 308-ice isto koliko se razlikuju Peugeot 208 i Opel Corsa.

Svakako će novi model imati Vizor prednji deo, kakav smo videli na novom krosoveru, koji Adams opisuje “skoro kao da je stakleni”.

Aktuelna Astra, zajedno sa Insignijom, predstavlja poslednje Opelove modele koji nemaju nikakve veze sa PSA grupom. Nove verzije biće bazirane na francuskoj EMP2 platformi, a pokretaće ih i novi benzinski i dizel motori sa tri i četiri cilindra.

Električna Astra nije u planu, ali dve plug-in hibridne verzije jesu i koristiće pogon koji je već predstavljen u SUV-u Grandland X.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar