Hej Renault, krosover Kiger bi bio super i za Evropu (FOTO)

Auto 20. nov. 202011:16
Podeli:
Foto: Promo

Kiger je zanimljiv koncept budućeg B-SUV modela kog francuski proizvođač planira prvenstveno da plasira na tržište Indije. Mi se nadamo da će ovaj projekat pronaći svoj put i do Evrope, ako ne sa znakom Renoa, onda možda kao Dačija.

Renault Kiger sa dužinom ispod četiri metra spada u segment kompaktnih SUV modela, ali kako sada stvari stoje, na početku će biti dostupan na indijskom tržištu, mada postoje navodi iz kompanije da će se neobični krosover kasnije nuditi i van granica ove zemlje.

Foto: Promo

Baziran je CMF-A modularnoj platformi, a odlikuje ga neobični, funky dizajn. Podseća na nedavno predstavljenu prvu električnu Dačiju, model Spring.

Konceptni Kiger krasi nesvakidašnja zeleno-plava boja u kombinaciji sa crnim mat delovima, kao i veliki 19-inčni točkovi. Fluo boje ističu aluminijumske ukrase na ručkama, branicima, logotipu i kočnicama.

Foto: Promo

Saznajte još:

Napred je jasno da je reč o Renoovom modelu, dok se od ostalih razlikuje po dve velike i dugačke LED linije koje se pružaju celom širinom napred, a ispod kojih je šest svetala za maglu. Doduše, sličan pristup smo videli i na konceptu prvog Megana na struju.

Ono što bode oči je veliko rastojanje od tla, pa mali Kiger dolazi sa čak 210 mm klirensa, što ne viđamo često u ovoj klasi vozila.

Pozadi je takođe drugačiji, a ističe se centralno postavljen izduv integrisan u zadnji branik.

Foto: Promo

Unutrašnjost još nije otkrivena, ali sigurno je da će Kiger biti opremljen poslednjom generacijom infotejment sistema iz Renoa.

Iako još nema detaljnih podataka o motorizaciji, osim da će pod haubom biti turbobenzinac, pretpostavlja se da će to biti jednolitarski agregat sa oko 100 KS.

Foto: Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar