Foto:Dacia

Prva potpuno električna Dacia, model Spring, u finalu je za nagradu Auto Best – Best Buy Car Europe 2022, odnosno "Najbolja kupovina u Evropi 2022." Uz mnoge adute koje ima, cena je ipak najvažniji, pa je ovaj mali krosover najjeftiniji električni model u Evropi.

Osim kompaktnih dimeznija, električnog pogona, navigacije, klima-uređaja, električnih prozora i slično, Dacia Spring je ujedno i najpristupačniji automobil na struju u Evropi. Prodaja je počela je u martu ove godine, ali za sada ovaj model još uvek nije stigao na srpsko tržište. Ipak, poznata je cena za francusko, gde Spring uz izdašne podsticaje za električna vozila koje Francuska daje, startuje sa 12.403 evra.

Čak i bez ovih državnih podsticaja, Dacia Spring nalazi se u vrhu liste najpovoljnijih električnih automobila u Evropi.

Pogledajte galeriju:

Daica Spring dolazi sa četiri sedišta i prtljažnikom od gotovo 300 litara, a prema rečima proizvođača, nudi mnogo više od konkurentnih gradskih automobila. Više o najjeftinijem električnom modelu u Evropi, pročitajte ovde.

Različite mogućnosti punjenja (manje od sat vremena na brzom punjaču i manje od 7 sati na kućnoj utičnici green up) i domet do 305 km u gradu (230 km u mešovitoj vožnji prema ispitnom postupku WLTP) čine ga primamljivim električnim automobilom za svakodnevnu vožnju po gradovima.

Žiri nagrade Auto Best, koji čine automobilski novinari iz 32 evropske zemlje, u narednim nedeljama će između šest finalista odabrati automobil kome će pripasti titula Best Buy Car Europe 2022, a pobednik će biti objavljen sredinom decembra 2021.

Pogledajte koji još jeftini električni automobili uskoro stižu.

Bonus video: Kadrovi sa našeg prvog upoznavanja sa novim Nissanom Qashqai na Kosmaju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)