Foto: Promo/Dacia

Dacia Duster je jedan od najtraženijih SUV modela u čitavoj Evropi, a sada je dobio i novu, limitiranu verziju koja nosi naziv Extreme. Reč je o izuzetno bogato opremljenoj verziji rumunskog krosovera sa upadljivim detaljima. Ovaj model je sada dostupan i u našoj zemlji.

Baš kao i verzija Prestige po čijem uzoru je nastao, Duster Extreme može da se pohvali ekskluzivnim dizajnom i bogatom opremom.

Foto: Promo/Dacia

Spoljašnji dizajn je protkan narandžastim detaljima na prednjoj masci, kućištima retrovizora, krovnim nosačima kao i na vratima prtljažnika, a krase ga i ekskluzivni crni aluminijumski naplatci.

Foto: Promo/Dacia

Narandžasti detalji dominiraju i u unutrašnjosti: presvlake sedišta od tkanine su dodatno istaknute narandžastim šavovima, dok su ventilacioni otvori, središnji naslon za ruke, obloge vrata i podnožje središnje konzole ukrašeni narandžastim detaljima.

Foto: Promo/Dacia

Duster Extreme uključuje sve serijske opcije verzije Prestige (automatski klima-uređaj, multimedijalni sistem Media Nav Evolution sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir, povišenu središnju konzolu sa dva dodatna USB priključka za putnike na zadnjoj klupi), ali i više od toga: posebno verzija je dostupna sa karticom za otključavanje vozila bez ključa i sistemom kamera za prikaz iz više uglova.

Foto: Promo/Dacia

Model je dostupan u šest boja karoserije, uključujući ekskluzivnu sivu boju Urban.

Cena specijalne verzije Dustera Extreme je opremljena dvogorivnim motorom na benzin i plin ECO-G 100, a sa cenom startuje od 17.790 evra.

Osim ovog motora, Duster Extreme može da se poruči sa benzinskim turbomotorom od 150 KS, koji je uparen sa automatskim EDC menjačem po ceni od 21.390 evra.

Tu je i dizel verzija sa blue dCi motorom od 115 KS i sa 4×4 pogonom, koja startuje sa cenom od 21.790 evra.

Bonus video: Pogledajte kako se na našem testu pokazala Dacia Duster od 150 KS

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram