Foto: Promo/Dacia

Nova Dacia Jogger je model prvenstveno namenjen porodicama u potrazi za višenamenskim vozilom. Nudi 7 sedišta i biće najpristupačniji porodični automobil C-segmenta.

Jogger je praktično naslednik MPV modela Lodgy, a nastaje na Renoovoj CMF-B platformi (Renault Clio, Captur, Nissan Juke…)

U Srbiji će biti dostupan u tri nivoa opreme: Essential, Comfort i Extreme, i može da se naruči u više boja: beloj nemetalik i metalik bojama Iron plava, Terracotta smeđa, Comet siva, Moonstone siva i Perla crna.

Foto: Dacia

Od motora tu su 1,0-litarski benzinski motor TCe 110 sa 6-stepenim ručnim menjačem. Novi motor smanjene mase odlikuju bolje performanse i obrtni moment od 200 Nm.

Foto: Promo/Dacia

Jogger je dostupan i sa benzinsko-plinskim motorom ECO-G 100 sa dometom do 1.000 km. Servisni intervali, troškovi održavanja i kapacitet prtljažnika su isti kao kod verzije sa benzinskim motorom.

Foto: Dacia

Verzija sa sedam sedišta može da se konfiguriše na čak 60 različitih načina zahvaljujući pojedinačno uklonjivim sedištima u trećem redu. Ima kapacitet prtljažnika od 160 dm3 (VDA) odnosno 506 dm3 (VDA) kada se preklopi treći red sedišta.

Verzija sa pet sedišta ima kapacitet od 708 dm3 (mereno do vrha poleđine sedišta, prema normi VDA) i 1.819 dm3 (VDA) sa preklopljenim drugim redom sedišta.

Podsetimo, Jogger je dugačak 4,5 metara i trenutno je najduža Dacia u ponudi, a raspolaže sa čak 2,9 metara međuosovinskog rastojanja, što jasno govori koliko prostora ima u kabini.

Foto: Promo/Dacia

Novi model već može da se naruči, a početna cena za srpsko tržište iznosi 13.390 evra za verziju sa 5 sedišta i ECO-G motorom od 100 KS, dok verzija sa 7 sedišta i istim agregatom startuje od 14.090 evra.

Bonus video: Pogledajte 3. epizodu auto emisije „Vožnja sa Tinom i Nebojšom“ – pričamo o ljudima koji neće da se pomere iz leve trake, testiramo novi BMW iX i predstavljamo tehnologiju koja će stati na put pijanim vozačima. Sve to u 7 minuta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar