Mazda CX-3 ide u penziju pre kraja godine

Auto 25. okt. 202111:45
Podeli:
Foto:Mazda

Jedan od najpopularnijih krosovera na našem tržištu bliži se kraju svog životnog ciklusa, jer se prema poslednjim najavama iz japanske kompanije, kraj proizvodnje ovog modela za evropsko tržište očekuje u decembru.

Još u maju je Mazda objavila kraj prodaje CX-3 u SAD, a sada će najmanji krosover japanske kompanije istu sudbinu doživeti i na Starom kontinentu.

Poljski magazin Auto Katalog citirao je PR menadžera Mazde Poljska koji je poručio kupcima da reaguju što pre jer će proizvodnja modela CX-3 biti obustavljena pre kraja godine.

Ipak, to i nije iznenađenje jer Mazda sada ima CX-30 u svojoj gami. Iskreno, malo je i čudno što ova kompanija nudi oba modela istovremeno već oko dve godine, jer je noviji krosover pametniji izbor, a nije značajno skuplji.

Foto:Mazda

Što se tiče Mazde CX-3, ona će svoj život nastaviti u Japanu gde je nedavno dobila i specijalnu ediciju naziva Super Edgy. I dalje nije poznato šta će biti sa ovim modelom u budućnosti, pogotovo kada se uzme u obzir da će CX-5 biti u ponudi zajedno sa novim CX-50 u SAD.

Foto:Mazda

Kao što već verovatno i znate, gama SUV modela sa oznakom CX će biti proširena u naredne dve godine. I dok će CX-50 mehanički biti sličan modelu CX-30, nova četiri SUV-a (od CX-60 do CX-90) biće postavljena na novu platformu koja će doneti pogon na zadnjim točkovima i linijski šestocilindarski agregat.

Bonus video: Pad krana na automobil u Kini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar