Foto: Promo

Sledeća generacija “mazde6” je u planu za 2022. godinu. Potpuno nova platforma obezbediće uzdužno postavljen motor i pogon pozadi. Spekuliše se da će specifični Skyactive X motor imati i 48-voltni hibridni sistem.

Prema navodima portala Car and Driver, sledeća generacija japanske limuzine, “mazde6” kreće sa prodajom krajem 2022. godine.

Iznenađujuće informacije do kojih je navedeni portal došao je da će lepa limuzina potpuno promeniti priču koju poznajemo i da će biti bazirana na novoj osnovi, koja će obezbediti uzdužno postavljen motor, redni šestocilindarski benzinac, kao i pogon na zadnjim točkovima.

 

Štaviše, ovaj potpuno novi motor za Mazdu preuzeće i Skyactive X tehnologiju, kao i 48-voltni hibridni sistem. Ko nije upućen, Mazdin Skyactiv X benzinski motor ima princip rada kao dizel agregat, i to je prvi takav motor na svetu koji je ušao u serijsku proizvodnju.

Saznajte još:

Kako se navodi, snaga novog motora bi mogla da iznosi i 350 KS, što bi bilo neobično za Mazdu i njene smernije modele u ovom segmentu.

Kako bi mogla da izgleda nova “mazda6” predstavljeno je na Twitter nalogu Car and Driver, i kako se čini, deluje da će biti nešto slično konceptu “Vision Coupe” iz 2017. godine.

Dugačka hauba, krupan zadnji kraj i sve upakovano u zavodljivi stil kakvim nas Mazda časti otkako primenjuje Kodo dizajn.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)