Mazda opet osvežila CX-5: U Evropu stiže početkom 2022.

Auto 15. sep. 202115:57
Podeli:
Foto: Promo/Mazda

Početkom godine Mazda je unapredila popularni CX-5, koji čini 21% ukupne prodaje ovog proizvođača u Evropi. Tada je dobio novi benzinski motor i savremeniji infotejment. Nije prošlo ni godinu dana, japanski proizvođač opet unapređuje svoj SUV vizuelnim, ali i tehnološkim izmenama. Smatra se da je CX-5 sada spremniji za borbu sa vrlo uspešnim rivalom – Toyotom RAV4.

Nova Mazda CX-5 stiže u Evropu početkom sledeće godine i donosi novi 3D dizajn maske hladnjaka sa hromiranim okvirom, redizajnirani prednji branik i osveženu svetlosnu grupu.

Novi CX-5 koristi Skyactiv-Vehicle Architecture, što znači da sada nudi unapređenu šasiju i oslanjanje, dok su konstruktori redizajnirali i sedišta, kako bi povećali udobnost u vožnji i smanjili umor. Pored toga, komfor je dodatno poboljšan i boljom izolacijom kabine.

Foto: Promo/Mazda

Model za 2022. dobija i novu tehnologiju, uvođenjem Mazdinog Mi-Drive sistema za odabir načina vožnje, gde je novitet „off-road“ režim, dok je pogon na sva četiri točka za američko tržište postao standard.

Što se tiče Evrope, novi CX-5 biće dostupan u tri nova nivoa opreme – početni „Newground“ opremljen je srebrnom zaštitom na prednjim i zadnjim odbojnicima i ukrasima na vratima. Ima crne retrovizore, limeta-zelene detalje na prednjoj rešetki i izbor točkova od 17 inča ili 19 inča. U kabini, modeli Newground imaju presvlake od antilopa i detalje u limeta-zelenoj boji, piše Autocar.

Foto: Promo/Mazda

Sledeći nivo je „Sport Black“ koji se odlikuje sjajno-crnom maskom s crvenim detaljima, s crnim donjim delom branika, lukovima točkova i retrovizorima. Crni aluminijumski naplaci od 19 inča dolaze kao standard, dok unutrašnjost ima crvene šavove na sedištima, upravljaču, ručici menjača i vratima.

Top verzije nose oznaku „GT Sport“, a opremljene su alu-naplacima od 19 inča u svetlo-srebrnoj boji i luksuznijim enterijerom, s dodatkom Nappa kože i drvenim ukrasima.

Novitet iz Mazde sada nudi i ostavu za telefon sa bežičnim punjenjem, dok je prtljažnik praktičniji sa duplom pregradom. Verzije „Newground“ dobiće pregradu sa vodootpornom stranom za mokre ili prljave predmete.

Foto: Promo/Mazda

Bezbednost je takođe poboljšana implementacijom Mazdinih sistema i-Activsense, koji uključuju najsavremeniji tempomat i pomoć pri vožnji.

Novi CX-5 i dalje će koristiti atmosferski 2.5-litarski Skyactiv-G od 190 KS, kao i turbo verziju koja razvija 254 KS.

Foto: Promo/Mazda

Detalji o cenama i specifikacijama za model 2022 biće objavljeni u narednim mesecima.

Bonus video: Pogledajte kabinu novog Mercedes-Benz SL modela

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar