Legendarno Renault Sport odeljenje zvanično ugašeno

Auto 11. maj. 202111:55 > 12:00
Podeli:
Foto:printscreen/citizen.co.za/renault

Renault Sport je mrtav, živela njegova zamena Alpine sa modelima na struju? Francuska kompanija gasi kultni "Renault Sport", a svi sportski modeli umesto RS biće označeni kao Alpine.

Francuski proizvođač automobila najavio je da je odeljenje Renault Sport preimenovan u Alpine Cars, kao deo novih strateških planova Renault Grupe, koji su prvi put objavljeni još u januaru, piše Auto Klub.

Kako smo još ranije pisali na Nova.rs portalu, Alpine će tako preuzeti sve buduće sportske modele pod svoje okrilje, ali svakako je plan da ovaj brend postane električni.

Foto:Renault

„Kao deo reorganizacije Renault Grupe po markama, Alpine će biti premijum sportska marka kojoj su u prvom planu inovacije i tehnologija. Alpine sa svojom stručnošću i iskustvom u razvoju sportskih automobila je glavna karta u postizanju naših ciljeva“, rekao je Laurent Rossi, izvršni direktor Alpine.

Ovaj potez znači da će svi budući modeli visokih performansi dobiti Alpine značku umesto oznake „R.S.“ koju su nosili neki od najbržih Renaulta: Twingo, Clio i Megane u poslednjih 20 godina. Ispostavilo se da će isti ljudi koji stoje iza znaka Renault Sport biti odgovorni za buduće Alpine novitete i to je dobra vest za ljubitelje francuskih sportskih modela.

Alpine bi trebalo da postane 100% električni brend, a već je najavljena i saradnja sa Lotusom za novi sportski model, dok se planira i predstavljanje sportske verzije Renaulta 5 na baterije, kao i sportski krosover model.

„Postajući Alpina naši stručnjaci kreću u novu dinamiku, bogatu projektima izvedenim uz podršku timova Alpine Racing i svih firmi Renault Grupe.

Ovo je izuzetno uzbudljivo vreme za naše inženjere ”, dodao je Robert Bonetto, direktor inženjeringa proizvoda kompanije Alpine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar