Novi Renault Megane stiže 2022. i biće električni krosover

Auto 07. maj. 202111:41
Podeli:
Foto: Renault/Promo

Tokom jučerašnje online konferencije, Renault je pored jasnih planova za budućnost koji podrazumevaju elektrifikaciju, prvi put javnosti prikazao pojedine detalje novog električnog Megana koji stiže sledeće godine. Iako će poneti naziv poznatog modela, budući krosover sa njim apsolutno nema nikakve veze.

Reč je o električnom krosoveru, prvom iz Renault-a koji će biti napravljen na novoj CMF-EV platformi Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, a na kojoj će se praviti i e-SUV Nissan Ariya.

Lukavi plan da se iskoriti naziv Megane za model koji ni po čemu nema veze sa dosadašnjim, skovan je samo da bi pomogao da novi krosover uspostavi neku vezu sa prethodnim Renault automobilima.

Juče su prvi put otkiveni pojedini detalji Megane E-Tech Electric modela. Podsetimo da smo prošle godine videli koncept eVision, kada je šef kompanije Luca de Meo rekao da će finalni proizvod biti skoro 95% odsto sličan konceptu.

A sada nam tri „tizer“ fotografije prikazuju detalje finalnog proizvoda i to zadnjeg kraja automobila, gde se ističe novi retro logo (naslovna fotografija), a druge dve otkrivaju elemente enterijera – digitalnu instrument tablu i vertikalno postavljen ekran multimedijalnog sistema.

Još uvek je prerano za tačne tehničke detalje, ali u eVision konceptu pogonski sistem je bio sačinjen od elektromotora snage 215 KS, postavljenog napred, kao i baterije od 60 kWh koja obezbeđuje 450 km dometa.

Kao i Nissan Ariya, tako će i budući Renault Megane nuditi više različitih baterija, ali i verzije sa dva elektromotora, odnosno pogonom na sve točkove.

Novi Renault Megane u proizvodnju kreće već krajem ove godine i na tržištu se očekuje tokom 2022. Praviće se u Francuskoj zajedno sa novih pet električnih modela.

Uskoro objavljujemo i više informacija o novom kupe-krosoveru Renault Megane Conquest, kao i o drugim važnim planovima francuske kompanije.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar