Ipak se sprema nova Mazda 6?

Auto 06. okt. 202115:32
Podeli:
Foto: Mazda

Posle zvanične objave iz Mazde krajem prošle godine da od 2022. u svojoj ponudi u SAD neće više imati model Mazda6, mnogi su se oprostili od lepe limuzine. Međutim, još tada smo na našem portalu pisali da sudbina ovog modela u Evropi i ostatku sveta nije zapečaćena i da treba pričekati. Sada iz Japana stižu pojedine informacije koje kažu da se neke mnogo lepe stvari spremaju, a pominju se zadnji pogon i redni "šestak".

Pročitajte još:

Naime, japanski Spyder7 saznaje kako bi u prvoj polovini sledeće godine trebalo da vidimo novu Mazdu6. Međutim, ono što posebno raduje su potvrde ranijih nagađanja o kojima smo pisali na našem portalu.

Prva je da će se dizajnerski i te kako osloniti na Vision Coupe Concept iz 2017. godine. Pogledajte fotografije koncepta u galeriji:

Druga bitna potvrda je da će preći na novu platformu sa zadnjim pogonom. I ne samo to, jer će model dobiti novi redni šestocilindarski motor, a to je u vreme današnjeg downsizinga raritet, kao da smo pre nekoliko godina govorili o dolasku V8 motora, piše Index.hr.

Foto: Mazda

U ponudi ostaje i 3.0 dizelaš, i to u formi blagog hibrida, a tek kasnije dolaze plug-in hibrid i električni model. Sve navedeno govori da će nova Mazda 6 biti vrlo ozbiljan automobil, ali očekivano i skuplji od prethodnika.

Bonus video: Prvi kadrovi sa jednog od najzanimljivijih automobilskih skupova u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar