Foto:Promo

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Rimac Automobili i Folksvagenova marka superautomobila Bugati, odlično se podudaraju u tehnološkom smislu, izjavio je za nemačke medije predsednik uprave Porše AG, istakavši nade da bi dogovor o spajanju dva pomenuta brenda mogao uskoro da se dogodi.

Britanski automobilski magazin Car prošle godine je preneo da je VW na pragu prodaje Bugatija hrvatskom Rimcu. U zamenu za to, Porše AG, takođe u vlasništvu Folksvagena, podići će 15,5% udela u svom vlasništvu u Rimac Automobili.

„Trenutno se intenzivno razmišlja o tome kako Bugati može da se razvije na najbolji mogući način. Rimac bi ovde mogao dobro da odigra jer se marke tehnološki dobro uklapaju“, rekao je izvršni direktor Poršea AG Oliver Blum.

„Postoje različiti scenariji sa različitim strukturama. Verujem da će VW Grupa o tome odlučiti u prvoj polovini ove godine“, rekao je Blum.

Rimac je razvio električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima. Od Rimca mnogi kupuju tehnološka rešenja, počevši od Hjundai/Kije, Jaguara, preko Kenigsega, Tesle i mnogih drugih kompanija.

Kako prenosi Rojters, Blum je potvrdio i ciljeve uštede za Porše, rekavši da nemački brend planira da podrži rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi evra do 2025. godine, u odnosu na 6 milijardi ranije.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)