Zna se ko je vozio Rimac Neveru 232 km/h po javnom putu?

Auto 03. jun. 202114:30 > 17:19
Podeli:
Foto:Rimac Nevera

Povodom jurnjave od preko 230 km/h u Rimac Neveri u okolini Dubrovnika, oglasila se i hrvatska policija. "Grubo je prekršena dozvoljena brzina, za čak 142 km/h". Opštinskom sudu u Dubrovniku biće podnesena krivična prijava, poručuju iz PU dobrovačko-neretvanske. U vezi sa događajem oglasio se i Mate Rimac.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama iz hrvatske policije do kojih je došao Jutarnji, novi Rimčev hiperautomobil je Jadranskom magistralom kod Dubrovnika brzinom od čak 232 kilometra na sat vozio šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić. Iz kompanije im to za sad nisu zvanično potvrdili.

Na njegovom Instagram profilu, koji je u međuvremenu zaključan, objavljene su fotografije koje ukazuju da bi moglo da se radi baš o njemu. Ćorić na fotografiji ima iste rukavice kao u videu, a na snimku se u jednom trenutku vidi i njegovo lice.

„Nemam komentar, policija je rekla sve, a za sve ostalo obratite se kompaniji – rekao je Ćorić za Jutarnji, ne želeći da potvrdi niti da demantuje da je baš on bio za volanom automobila sa snimka.

Dubrovačko-neretvanska policija oglasila se povodom snimka jurnjave u novoj Rimac Neveri koji se od jutros širi društvenim mrežama. 

Kako piše Jutarnji, u saopštenju kažu da će protiv vozača, koji je na magistrali gde je ograničenje 90 km/h, vozio 232 km/h, biti podnesene krivične prijave.

Foto:Rimac Nevera

Napominju i da im nije bila prijavljena test vožnja automobilom po tom predelu državnog puta D-8.

„U vezi sa objavljenim video zapisom koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnom putu brzinom od 232 km/h, obaveštavamo vas da je sproveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti i da je utvrđeno da se radi o deonici državnog puta D-8 na predelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predelu gde je ograničenje brzine 90 km/h, zbog čega će protiv njega nadležnom Opštinskom sudu u Dubrovniku biti podnesena optužnica skladno Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena test vožnja automobilom u saobraćaju u nadležnosti ove Policijske uprave“, poručuju iz policije.

Pogledajte snimak vožnje:

Podsetimo, na snimku koji je prvo objavljen na Redditu, vidi se Rimčeva Nevera kako magistralom u blizini Dubrovnika juri preko 230km/h. Osoba koja vozi automobil obučena je u jaknu s oznakom Rimac Automobila, ali za sad zvanično javnosti nije otkriven njegov identitet.

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, na svom Facebook profilu komentarisao je snimak jurnjave Neverom brzinom od 232 km/h po magistrali kod Dubrovnika, piše Index.hr.

„Šteta da je nakon premijere automobila ova vest dala negativan kontekst“, napisao je Rimac.

„Želeli smo da okupimo veliki broj internacionalnih kupaca, saradnika i distributera u Hrvatskoj (a gde bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi uprkos COVID restrikcijama iz svih krajeva sveta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će imati prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uslovima na putu. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošle nedelje“, objavio je Rimac na Fejsu.

„Za druge vožnje ćemo bolje paziti, izvinjavam se na neugodnosti. Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnom putu i da moraju da se pridržavaju zakona. Vozač iz videa se sam javio policiji.

Policija je došla i obavila razgovor i biće kažnjen kao što bi svako drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. A sad možemo da budemo bar malo ponosni da ljudi iz celog sveta dolaze u Hrvatsku da naruče najsnažniji auto u istoriji – razvijen i proizveden u Hrvatskoj“, napisao je Rimac.

Više o novom modelu koji je novi najbrži serijski automobil na svetu, pročitajte ovde.

Foto:Rimac

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar