Oldtajmer Fiat 500: Zašto smo slabi na ovaj mali automobil?

Auto 16. jan. 202111:53 > 12:28
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević

Zbog saradnje sa Crvenom Zastavom, Fiat se kod nas uvek doživljavao kao domaće vozilo i, samim tim, predstavljao je predmet obožavanja mnogih, bilo da se radilo o pero-lakoj kategoriji ili zanimljivim Berlinama. Jedan od onih kojima se omaleni 500 uvukao pod kožu je i Branko iz Beograda, u čijem posedu se danas nalazi jedan od primeraka druge serije ovog modela iz 1968. godine sa motorom od 493 cm3 zapremine i 17 konjskih snaga.

Zapravo Brankova automobilska istorija počinje 1968. godine kada je sa 18 godina i 3 dana preuzeo svoju vozačku dozvolu, čijeg se čak i rednog broja seća – 120.999. Otac mu je tada kupio Fiću, a kasnije su u njegov život ušetali mnogi drugi automobili, ali se na kraju vratio Fiatu.

Foto: Miloš Nikodijević

Saznajte još:

„Kupio sam ga na carini, odnosno na licitaciji 1985. godine, svećica mu je bila izletela na glavi i takvog sam ga uzeo. Nigde nije bio truo, a nije ni danas, s tim što je jedino patos na jednom mestu vraćen u fabričko stanje jer je prethodni vlasnik loše sanirao štetu nastalu korozijom.“ kaže Branko. Posle gotovo 12 godina čuvanja u garaži, simpatični Fiat 500 ponovo je na ulicama grada.

Sa svojih 190 cm visine vlasnik Branko sa uživanjem vozi malenog Fiata, prepričavajući brojne anegdote koje su mu se desile. Kako je rešio problem sa taksistom u Tristaću koji ga je umalo udario na ulicama Beograda, saznajte u zanimljivoj foto-priči na ovom linku.

Foto: Miloš Nikodijević

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar