Foto: Ferrari

Prvi SUV italijanskog proizvođača sportskih automobila je u trenutku predstavljanja postao pravi hit među bogatim kupcima, pa Ferrari razmatra zatvaranje knjige narudžbi zbog prevelike potražnje.

Lamborghini Urus je dobio pravog konkurenta, jer je Ferrari nedavno predstavio svoj prvi SUV – Purosangue. Svega par dana nakon premijere, čelnici italijanske kompanije su objavili da razmatraju obustavu prijema porudžbina za ovaj model kako bi održali ekskluzivnost.

Foto: Ferrari

Marketing menadžer Ferrarija, Enrico Galliera, otkriva detalje o ogromnom interesovanju za model Purosangue. Procene su da je potražnja veća od onoga što je italijanski brend očekivao i od onoga što mogu da isporuče u kratkom vremenskom periodu. „Rizikujemo situaciju da nismo u stanju da zadovoljimo potražnju i verovatno ćemo vrlo uskoro morati da obustavimo prijem novih porudžbina“, izjavio je Galliera.

Tačne brojke još uvek nisu objavljene, ali uz malo matematike moguće je napraviti procenu.

Ferrari želi da zadrži ekskluzivnost svojih modela i planira da ograniči proizvodnju Purosanguea na ne više od 20 procenata ukupne godišnje proizvodnje.

Kompanija iz Maranela trenutno ima proizvodni kapacitet od oko 15.000 vozila godišnje, što znači da će svake godine sa fabričkih traka sići oko 3.000 primeraka modela Purosangue.

Iz marketinga Ferrarija kažu da su počeli da prima prve prednarudžbe za Purosangue u septembru 2018. kada je prvi put zvanično objavljeno da će ova kompanija napraviti svoj prvi SUV. Međutim, kada je objavljeno da će Purosangue imati V12 motor, broj prednarudžbi je „eksplodirao“.

Foto:Promo

Prioritet pri kupovini će imati dosadašnji vlasnici Ferrarijevih modela, a očekuje se da će do kraja životnog veka Purosanguea biti proizvedeno između 12 i 15 hiljada primeraka.

Bonus video: Najzad nova Alfa Romeo – Vozili smo atraktivni krosover Tonale

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram