Električni VW Polo za narod: Povoljna cena glavni adut

Auto 30. nov. 202012:42 > 19:17
Podeli:
Foto: Promo

Folksvagen je vrlo ozbiljan kada je u pitanju elektrifikacija njihovih modela, pa je pokrenuo projekat razvoja vozila veličine sadašnjeg “pola” čiji će najjači adut biti cena.

U Folksvagenu su gotovo sve karte bacili na elektrifikaciju svojih vozila.

Nedavno su tako najavili da će svoja ulaganja u razvoj električnih automobila, digitalnu i autonomnu tehnologiju da povećaju na čak 73 milijarde evra tokom sledećih pet godina.

Takođe, već su predstavili i modele ID.3 i ID.4 s kojima će pokušati da osvoje tržišta na kojima dominira Tesla, ali i gde je sve veća konkurencija ostalih tradicionalnih proizvođača automobila.

S ciljem osvajanja što većeg dela tog tržišta u budućnosti, Folksvagen je pokrenuo projekat nazvan “Small BEV”, odnosno razvoj malog električnog vozila veličine sadašnjeg “pola”.

Foto: Promo

Glavni naglasak u tom vozilu biće stavljen na cenu, koja bi, prema izveštaju Rojtersa, mogla da bude između 20 i 25 hiljada evra.

Nažalost, kako prenosi zimo.dnevnik.hr trenutno nisu poznate sve informacije o planovima nemačkog giganta, tako da ćemo morati da sačekamo nove podatke o snazi motora i baterije, kao i dometu budućeg modela.

Saznajte još:

Jedan od razloga razvoja pristupačnog e-automobila je i očekivanje još strožih uslova u vezi emisije štetnih gasova, pa u VW veruju kako će jača pravila vezana uz CO2 uticati na povećanje udela hibrida i električnih vozila na 60% do 2030.

Podsetimo, nedavno je i Ilon Mask spomenuo mogućnost da bi Tesla u budućnosti trebalo da napravi automobil slične cene, oko 25.000 dolara, o čemu je portal Nova.rs već pisao, pa detalje saznajte ovde.

Cena je, naravno, samo jedan od problema za sve koji razmišljaju o zameni benzinca i dizelaša električnim automobilom. Ostali problemi vezani su za bateriju, odnosno izdržljivost i punjenje.

Domet vozila na baterije manji je u odnosu na one sa motorima s unutrašnjim sagorevanjem, a veliki je problem i vreme punjenja, kao i nedovoljan broj punjača. Kako bi se ovi problem rešili ulaže se veliki novac u povećanje broja e-punjača, a uz niže cene vozila očekuje se da će i broj vlasnika automobila na struju rasti sve brže.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar