Foto:promo

Napokon je Ford otkrio dugo najavljivani model "bronco". Legendarni terenac kog pamtimo iz američkih filmova je posle 20 godina zatišja dobio svoje izdanje za 21. vek. Sa snažnim motorima i robusnim pogonom, u kraćoj, dužoj ili "sport" verziji, bez krova ili bez vrata, "ford bronco" pomera granice personalizacije i, kako se čini, neće samo Jeep-u biti konkurencija.

U Fordu ističu da su čekali pravi trenutak za povratak „bronca“ i da je sada pravi momenat da se proširi segment robusnih terenaca u kom caruje „jeep wrangler“. Tako je novi „ford bronco“ u startu predstavljen u tri različite verzije.

„Sport“ izdanje ovog SUV-a najviše je prilagođeno kupcima koji nisu ljubitelji zahtevnih „offroad“ avantura, dok su druge dve verzije sa dvoja i, prvi put sa četvoro vrata, pravi specijalci za osvajanje teških terena.

To se odmah i primećuje jer ove dve varijante modela prikazuju agresivniji „offroad“ izgled, rastojanje od tla je najmanje 30 cm, dok su im prilazni i silazni uglovi ogromni. Verzija sa dvoja vrata dugačka je 4,4, a ona sa četvora 4,8 m. Najzanimljiviji novitet je opcija demontaže krova i svih vrata i to u standardnoj opremi, kako bi „bronco“ i najvećim avanturistima ostvario snove u vožnji kroz daleke predele.

Umesto nekadašnje šasije iz Fordove „F serije“, novi SUV je nastao na osnovi modela „ranger“, i kako ističu u Fordu novi „bronco“ poseduje izdržljivost pikapa i performanse „mustanga“.

Pročitajte još:

Tome u prilog ide specifikacija motora za robusnije verzije, za koje su spremni snažni „ecoboost“ motori: 2,3-litarska verzija sa 270 KS, kao i V6 od 2,7 litara i sa 310 KS. Upareni su sa novim sedmostepenim manuelnim menjačem u okviru kog je i jedna sporohodna brzina, a nude se u opciji i sa desetostepenom automatskom transmisijom.
Za verziju „sport“ u ponudi su 1,5-litarski „ecoboost“ sa 180 KS i dvolitarski sa 245 KS.

Pogon se nudi u dve opcije – klasičan 4×4 ili napredni sa automatskom, 2H i 4H raspodelom. Vozač može da bira između sedam različitih režima vožnje, od Normal, Eco, Sport, preko onog za klizave podloge, pesak, blato, kamenje, pa do „baja“ režima za brzu vožnju po makadamu.

Foto:promo

Novi „bronco“ je uz sve navedeno i digitalno pismen, pa raspolaže Fordovom infotejment platformom Sync 3, kao i brojim bezbednosnim sistemima i asistencijama.

Takođe, jedan je od malobrojnih terenaca koji ima toliko opcija personalizacije, štaviše, nudi se u sedam varijanti: osnovnoj, zatim Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Wildtrak, Badlands i First Edition. A tu su i četiri paketa dodatne opreme, 11 boja karoserije, dok se originalni dodaci mere u stotinama.

Cena za novi „bronco“ u SAD počinje od 28.000 dolara, pa naviše zavisno od verzije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare