Ford Bronco u trkačkoj verziji? Zašto da ne! (FOTO)

Auto 05. feb. 202109:38
Podeli:
Foto: Promo

Kao da se nismo dovoljno raspametili sa novim Ford Bronco modelom, sada iz Ford Performans odeljenja stiže trkačka verzija kultnog terenca. U ovoj varijanti harizmatični Bronco pod haubom ima V6 motor, zapremine 2,7 litara i opremljen je brojnim sportskim elementima za offroad trke.

Da se ja pitam, ja bih to vozila od kuće do posla, a ne samo na trkama. Ali se ne pitam, a i ne bi bilo dozvoljeno voziti ovo čudo u javnom saobraćaju. Pogotovo kod nas, gde najverovatnije nikad ne bih mogla ni da ga registrujem. Tako da, bila bih zahvalna i da ovaj model mogu eventualno da vidim i čujem, ako ikada odem na Ultra4 offroad trku. Ko zna. Da ne dužim.

Ford je zaista raspametio automobilsku javnost kada je prošle godine oživeo legendu Bronco posle 20 godina. Predstavljen sa snažnim motorima i robusnim pogonom, u kraćoj, dužoj ili „sport“ verziji, bez krova ili bez vrata, novi Ford Bronco pomerio je granice personalizacije.

Sada je stigla i trkačka varijanta pod nazivom Bronco4600 koja će učestovati na Ultra4 offroad takmičenju, a ujedno prikazuje i kako sve ovaj model može da se koristi.

Foto: Promo

Pročitajte još:

Prva generacija SUV-a Bronco je još 1969. godine učestovala na Baja 1000 trkama, pa će tim putem krenuti i novi i to u verziji sa dvoja vrata.

Pokreće ga benzinski V6 EcoBoost motor, zapremine 2,7 litara, uparen sa 10-stepenim automatskim menjačem koji snagu prenosi na sve točkove.

Skoro čitav je sačinjen od trkačkih delova, specijalno razvijenih za offroad vozila i što bolji performans na teško prohodnim terenima. Tu su Fox amortizeri i opruge, Wilwood kočnice, 35“ BFGoodrich KM3 terenske gume…

Foto: Promo

Donosi i nove boje – Race Red, OxFord White i Velocity Blue, a opremljen je i posebnim LED offroad svetlima, specijalno izrađenim zaštitnim kavezom u kabini i prvim FIA trkačkim kadicama sertifikovanim za terenske trke.

Uživajte u fotografijama:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar