Drž’ ne daj: Novi Hyundai Tucson na testu stabilnosti VIDEO

Auto 11. mar. 202112:18
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/km77.com

Što bi se reklo: "not great, not terrible". Novi Hyundai Tucson na testu "Severnog jelena" nije prošao katastrofalno, ali je zabeležio osetno lošiji rezultat od pojedinih rivala.

Test stabilnosti, popularno nazvan „test Severnog jelena“ često je noćna mora za sva iole viša vozila, pa i SUV-ove koje na ovim proverama najčešće spašava elektronika, prenosi Index.hr.

Novi Hyundai Tucson je krenuo sa prodajom u Evropi, a iskusni španski tim iz „km77.com“, koji se više od 20 godina bavi proverom stabilnosti novih automobila, sada je testu „Severnog jelena„, kao i slalom-testu podvrgnuo novi južnokorejski SUV .

To je prilika u kojoj se kroz naglu promenu pravca kretanja može videti kako je Hyundai podesio oslanjanje, ali i kako se vozilo ponaša u nekim nepredviđenim situacijama.

Zlatni standard je da se poligon prođe brzinom od 77 km/h, ali Hyundai u prvim pokušajima nije uspeo da prođe zadati poligon. Brzina je morala da se smanjuje, a čunjevi su padali sve dok konačno nije položen ispit sa upisanom brzinom od 71 km/h. Nije katastrofa, ali je osetno lošije od Subaruovog Forestera ili VW Tiguana koji su prošli isti test sa 77 km/h.

Treba istaći da je „km77“ nezavisni automobilski medij, sa sedištem u Madridu, koji se još od 1998. godine bavi proverom stabilnosti novih modela automobila, a na istoimenom „youtube“ kanalu može se pogledati na stotine obavljenih testova do danas u kojima su akteri modeli iz svih klasa.

Pogledajte kako je izgledao test sa Hyundai Tucsonom:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar