Novi VW Tiguan: Autonomna vožnja i verzija od 320 KS

Auto 02. jul. 202014:32
Podeli:
Foto: Promo

Jedan od najtraženijih krosovera u Evropi i ujedno najuspešniji Folksvagenov model, sa preko 910.000 proizvedenih primeraka tokom prošle godine, dobio je nove detalje kako spolja, tako i u kabini, dok su sistemi asistencija i komfora dodatno unapređeni.

Zadržati poziciju gotovo u samom vrhu najtraženijih krosovera u Evropi je težak zadatak, pa su izmene koje je donela restilizacija „tiguana“ vrlo pažljivo odmerene.

Osveženi model donosi novu, širu masku hladnjaka i diskretno izmenjene branike, ali je prvi krosover koji je poneo novi logo proizvođača iz Volfsburga. Pozadi je novim fontom ispisano ime modela, dok zadnja svetlosna grupa sada liči na one sa drugih noviteta iz Folksvagena.

Pročitajte još:

Mnogo upadljivije izmene kriju se u kabini, gde prvi put u ovom modelu vidimo novi digitalizovani volan sa tasterima osetljivim na dodir. Uz to, čitav infotejment sistem sada koristi MIB3 platformu koja, između ostalog, omogućava i komandovanje glasom. U svakom „tiguanu“ ispred vozača je digitalna instrument tabla, a od opreme zavisi da li će biti ona od osam ili 10,25 inča.

Foto: Promo

Uz pomoć brojnih asistencija, novi „tiguan“ nudiće i „travel assist“ sistem, koji može da preuzme kontrolu nad upravljanjem, kočenjem i ubrzavanjem, i to pri kretanju sve do 130 km/h.

Foto: Promo

Predviđeni benzinski TSI agregat raspolaže sa 184 KS, a uparen je sa osmostepenim automatskim menjačem. Istovremeno sa standardnim modelom, Folksvagen je za Evropu predstavio i verziju „tiguan R“, koja ima više sportskih detalja, poput duplih izduvnih cevi pozadi, dok se pod „haubom“ nalazi agregat od 320 KS.

Foto: Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar