Foto: Mercedes

Kraj je blizu za Mercedes AMG-GT Coupe i Roadster jer izveštaj portala Motor.es navodi da će proizvodnja ovog superautomobila biti obustavljena u decembru.

Ovo i nije preveliko iznenađenje jer predstavljanje Black Series verzije obično navodi na kraj životnog veka jednog modela nemačke kompanije. Tek šesti automobil koji je dobio Black Series izdanje debitovao je u julu prošle godine, a pošto se bližimo kraju 2021, sasvim je jasno da je vreme došlo da Mercedes penzioniše svoj sportski kupe.

Foto: Mercedes

Španski magazin čak tvrdi da Mercedes više ne prima narudžbine za ovaj kupe i da će svi primerci proizvedeni do kraja godine biti isporučeni kupcima koji su već na listi čekanja. Ista situacija je i za kabrio verziju, koja će takođe biti penzionisana u decembru. Na mesto ovog roadstera stiže potpuno novi Mercedes AMG-SL i to tokom narednih nedelja, verovatno u novembru.

Međutim, postavlja se jedno pitanje. Da li će i kupe dobiti naslednika? Video snimak koji je Mercedes objavio pre nekoliko godina pokazuje sedmostrukog šampiona Formule 1 Lewisa Hamiltona u poseti dizajnerskom centru u Sindelfingenu, gde je imao priliku da vidi glineni model sportskog kupea.

Nije trebalo dugo da mediji počnu da spekulišu da se radi o ideji za novu generaciju AMG-GT modela.

Foto: Mercedes

Postoji velika šansa da pored SL-a biti predstavljen i novi kupe jer finansijski ima više smisla da se troškovi rasporede na proizvodnju dva modela. Još nije bilo špijunskih fotografija ovog kupea, tako da druga generacija sportskog kupea iz Mercedesa verovatno neće biti predstavljena pre druge polovine 2023. Prema nedavnim izveštajima, Mercedes će navodno smanjiti ponudu svojih automobila sa dvoje vrata jer će C-Klasa i E-Klasa u kupe i kabrio izdanju biti spojeni u jedan model – CLE.

Bonus video: Izgled unutrašnjosti novog Mercedesa AMG-SL

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar