V8, AMG Foto: Mercedes
Foto: Mercedes

Prema nezvaničnim informacijama, čuveni Mercedesov četvorolitarski agregat sa osam cilindara biće skoro u potpunosti izbačen iz ponude na američkom tržištu za sledeću godinu.

Razlog se krije u problemima sa snabdevanjem, odnosno nedostatkom delova za proizvodnju ovog agregata. Kakva će situacija biti u Evropi, i dalje nije poznato.

Jedina dva modela koja će sledeće godine biti dostupna sa V8 agregatom na američkom tržištu su S580 i S580 Maybach. Ova kriza u proizvodnji uticaće i na AMG modele, pa će kupci u Americi biti uskraćeni i za mnoge performantne modele iz Afalterbaha.

Lista modela na koje utiče ovaj problem je podugačka, a neki od njih su: AMG C63, AMG GLC 63, AMG E63, GLE 580, AMG GLE 63, AMG GLS 63, GLS600 Maybach, G550 i AMG G63.

Treba naglasiti da je ovo i dalje nezvanična informacija i da se čeka zvanično saopštenje Mercedesa. Međutim, zbog strožih propisa kako u Evropi tako i u Americi, nemačka kompanija već planira da svoj V8 agregat u određenim modelima zameni manjim motorom. Primera radi, novi AMG C63 će umesto četvorolitarskog agregata dobiti pogonski sistem koji se sastoji od dvolitarskog benzinca i elektromotora.

Bonus video: Izgled unutrašnjosti novog Mercedes-Benza SL

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar