Mercedes C-Klasa, All-Terrain Foto: Mercedes

Nova verzija u ponudi je zasnovana na karavanskoj C-Klasi, a odlikuje je pogon na sva četiri točka, nekoliko dizajnerskih promena, dva dodatna moda vožnje i poboljšane mogućnosti terenske vožnje.

Mercedes C-Klase All-Terrain ima veći klirens za 40 mm u odnosu na standardnu karavansku verziju, veće točkove i prvi je model sa oznakom All-Terrain od kada je E-Klasa dobila dobila ovu izvedbu 2017.

Nemačka kompanija tvrdi da je automobil sada spreman za lošije puteve i izlete van asfalta, jer je i vešanje podešeno da se nosi sa svim izazovima terenske vožnje. Benzinski i dizel agregati dostupni su i sa blagom hibridnom tehnologijom koja omugućava manju potrošnju rekuperacijom energije.

Radi se o istim motorima koji pokreću i karavansku C-Klasu, ali performanse i informacije o potrošnji za All-Terrain verziju još uvek nisu saopštene.

Mercedes C-Klasa, All-Terrain Foto: Mercedes

Dva dodatna moda vožnje imaju naziv Offroad i Offroad+. Prvi omogućava lakši prolazak terenima kao što su pesak, blato i šljunak, dok je Offroad+ namenjen za teže i strmije uspone, a tu je i sistem koji kontroliše brzinu prilikom spuštanja niz nagib.

Mercedes C-Klasa, All-Terrain Foto: Mercedes

Mercedes C-Klase All-Terrain standardno dolazi sa LED svetlima, a biće dostupni točkovi veličine od 17 do 19 inča. Ovaj model ima i nekoliko dizajnerskih promena, poput hromirane maske hladnjaka, izmenjenih branika i zaštite podvozja. Tu su još i dodatni hromirani detalji na spoljašnjosti automobila koji ovu verziju razlikuju od standardnog karavana.

Mercedes C-Klasa, All-Terrain Foto: Mercedes

Unutar kabine, All-Terrain je standardno opremljen u Avantgarde specifikaciji, sa tri šeme braon i crnih kombinacija boja. Ekran multimedijalnog sistema ima i dodatne opcije koje se tiču terenske vožnje, jer prikazuje ugao nagiba zajedno sa georgafskim koordinatama i kompasom.

Mercedes C-Klasa, All-Terrain Foto: Mercedes

Cena za ovaj model još uvek nije saopštena, ali očekuje se da će biti potrebno izdvojiti par hiljada evra više u odnosu na standardnu C-Klasu karavan.

Bonus video: Pogledajte izgled unutrašnjosti novog Mercedesa SL

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)